Berita mengejutkan datang dari selebriti Naya Rivera. Murai MY difahamkan pelakon dan penyanyi itu hilang sebentar tadi. Ini juga membuat peminat terkejut, kerana beberapa jam sebelum dinyatakan hilang, Rivera dilihat masih aktif di media sosial.

Berikut adalah kronologi dari permulaan percutian singkat Rivera yang membawa kepada berita yang membimbangkan.

IKLAN

Percutian Pendek Bersama Anak

“Hanya kami berdua,” kata-kata dari tweet akaun @NayaRivera yang memuat naik gambar bersama satu-satu anaknya. Rivera membawa anaknya dalam perjalanan percutian pendek. Mereka dilihat di kawasan Danau Piru, Los Angeles.

Menurut Jabatan Sheriff Ventura County, seperti yang dilaporkan oleh Variety.com, Rivera menyewa bot sekitar jam 1 petang waktu tempatan, (07/08/2020).

Kira-kira tiga jam setelah meninggalkan tempat penyewaan bot, seorang nelayan lain menjumpai bot itu bersama seorang anak di dalamnya.

Setelah disahkan, budak lelaki berusia empat tahun itu adalah Josey Hollis Dorsey, anak Rivera.

Menyewa bot dengan membawa sang anak

Josey segera dibawa ke daratan dan diperiksa dan dinyatakan dalam keadaan baik tanpa kecederaan. Josey menjelaskan kepada penyiasat bahawa dia dan ibunya sedang berenang, tetapi ibunya tidak pernah kembali ke bot sehingga para nelayan menemukannya sendirian.

Pencarian dilakukan dengan ketat

Kehilangan Rivera secara tiba-tiba telah membuat polis bersiap sedia dengan sebarang kemungkinan. Pihak berkuasa dan juga pasukan penyelamat kini melakukan pengawasan dengan helikopter dan drone. Harapan besar keluarga dan komuniti bahawa Rivera masih boleh ditemui selamat. Sehingga artikel ini ditulis, pelakon kelahiran California itu masih dinyatakan hilang.

IKLAN