Selain berita mengenai penemuan mayat bintang Glee, Naya Rivera yang ditemui terapung di Tasik Piru di California, dunia Hollywood turut dikejutkan dengan satu lagi khabar berita yang menyedihkan apabila pelakon Kelly Preston dilaporkan telah meninggal dunia semalam.

Dua Tahun Menderita Penyakit Kanser 

Pelakon berusia 57 tahun itu yang juga isteri kepada John Travolta meninggal dunia selepas dua tahun bertarung dengan penyakit kanser payudara. Khabar berita itu disahkan sendiri oleh Travolta menerusi laman Instagram nya.

IKLAN

“Dengan hati yang berat, saya memaklumkan isteri, Kelly tewas dalam pertarungan selama dua tahun melawan kanser payudara.

“Dia, seorang yang kuat dengan sokongan dan kasih sayang. Saya dan keluarga akan selalu menghargai barisan doktor dan jururawat di MD Anderson Cancer Center, semua pusat perubatan membantu, keluarga dan rakan tersayang yang selalu di sisinya. Kasih sayang dan kehidupan Kelly akan selalu diingati,” katanya.

Perlukan Masa Untuk Sesuaikan Diri 

Dalam perkongsian tersebut, Travolta memaklumkan bahawa dia dan anak-anak memerlukan masa untuk menyesuaikan diri selepas pemergian insan tercinta. Malah dia turut memohon maaf sekiranya peminat dan kenalan tidak mendengar sebarang khabar berita mengenainya.

“Saya akan mengambil masa buat seketika untuk berada di sisi anak-anak yang baru sahaja kehilangan ibu. Jadi, maafkan saya sekiranya anda tidak mendengar sebarang berita daripada saya dalam tempoh ini.

“Tetapi, tolong ketahui, saya menghargai kasih sayang yang dicurahkan selama kami mengambil masa untuk pulih,” kongsi Travolta

Sebagai rekod,Kelly telah berkahwin bersama Travolta selama 29 tahun dan mereka dikurniakan tiga orang cahaya mata, Jett,27,Ella,20 dan Benjamin, 9.

Bagaimanapun, Jett meninggal dunia pada 2009 pada usia 16 tahun. Antara filem popular lakonan Kelly adalah Mischief, Twins, Jerry Maguire, From Dusk Till Dawn, The Cat in the Hat dan banyak lagi.