Setelah hampir 4 tahun, program realiti Hero Remaja akhirnya menobatkan juara yang baharu malam tadi apabila Nadhir Nasar, 24 berjaya menjuarai Hero Remaja 2020.

Bawa Pulang RM10,000

Menampilkan 5 finalis, dengan kemenangan tersebut Nadhir berjaya membawa pulang wang tunai berjumlah RM10,000 beserta trofi, tempat kedua disandang oleh Umar Hisham yang membawa pulang RM7,000 dan trofi manakala bagi tempat ketiga, Merqeen membawa pulang RM5,000 dan trofi setelah menduduki tempat ketiga.

IKLAN

Calon yang disangka-sangka akan mendapat gelaran juara, Jabir Meftah sekadar menduduki tempat keempat dan Haziq pula di tempat kelima yang mana masing-masing membawa pulang RM1,000 dan juga trofi. Dalam finale tersebut, Aniq Suhair telah diiktiraf sebagai ‘Hero Confident’ dan Imran Aqil pula sebagai Hero Inspirasi.

Ingin Kembangkan Bakat Dalam Bidang Lakonan 

Sedikit info mengenai Juara Hero Remaja 2020 ini, Nadhir merupakan graduan bidang Komunikasi Massa daripada Universiti Teknologi Mara (UiTM).

Mesra disapa sebagai Lucky, Nadhir yang menzahirkan impian untuk mengembangkan bakat dalam bidang lakonan juga mempunyai kemahiran melukis.

Mempunyai raut wajah yang unik, bintang yang bakal bersinar ini sering kali menjadi tumpuan pereka fesyen dalam pilihan untuk memperagakan busana mereka selaku model sambilan.