Setelah mengumumkan akan muncul kembali, akhirnya pasangan YouTuber sensasi, Sugu Pavithra membuat kemunculan ‘pertama’ selepas memadam kesemua 98 video mereka di platform itu.

Kongsi Video ‘Pertama’

Pada petang Selasa, pasangan suami isteri itu telah berkongsi menu istimewa buat rakan-rakan dan pengikutnya yang beragama Islam memandangkan sambutan Aidiladha bakal tiba pada Jumaat ini.


Memuat naik video menu dalca tulang Kambing, video tersebut telah mendapat lebih dari 160 ribu tontonan kurang dari 24 jam sejak dimuatnaik. Malah rata-rata pengikut mereka turut berharap agar pasangan ini tidak lagi membuat keputusan terburu-buru seperti mana sebelum ini.

IKLAN

Rancang Masak Rendang Ayam 

Dalam perkembangan lain menerusi perkongsian BERNAMA, mereka bercadang untuk memasak dan berkongsi video rendang ayam buat rakan-rakan dan jiran-jiran yang akan menyambut Hari Raya kerana ia antara menu wajib ketika perayaan berkenaan.

“Kami rancang masak rendang sebab kami ada ramai kawan Melayu dalam YouTube dan jiran-jiran yang sambut Hari Raya,” katanya seperti dipetik Bernama.

Terdahulu, Sugu bertindak memadam semua video mereka selepas mengumumkan ingin berundur dari platform itu dan ingin hidup seperti keluarga normal yang lain. Ketika itu, Sugu didakwa di Mahkamah Sesyen Ipoh atas dakwaan memiliki senjata berbahaya dan menyebabkan kecederaan ke atas isterinya menggunakan telefon bimbit serta hulu sabit, 21 Julai lepas, namun Pavithra mengakui telah memaafkan perbuatan suaminya.