Kenangan yang cukup manis dan pencapaian yang membanggakan! Pemangku Raja Pahang, Tengku Mahkota Tengku Hassanal Ibrahim Alam Shah Ibni Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah telah mencatat rekod peribadi apabila menjadi putera raja pertama yang berjaya sampai ke puncak Gunung Tahan di Jerantut,Pahang.

Tinggalkan Kesan Tapak Kaki 

Menerusi laman Insta-story Baginda, terdapat puluhan foto dan video dikongsi oleh Putera Raja itu sewaktu menjejakkan kaki di puncak gunung tertinggi Semenanjung Malaysia baru-baru ini. Menariknya lagi, Tengku Hassanal berkesempatan meninggalkan kesan tapak kaki pada binaan konkrit sebagai tanda baginda pernah berada di puncak Gunung Tahan.

IKLAN

Rakyat Bangga 

Difahamkan, program kembara selama empat hari ini turut diiringi pegawai, kakitangan Istana Abdulaziz dan pegawai serta anggota Batalion ke-12, Rejimen Askar Melayu Diraja (Mekanize).

https://www.instagram.com/p/CDdkkIVHGAa/

Menerusi ruangan komen Instagram baginda, rata-rata pengikut membanjiri dengan ucapan tahniah serta turut menggelarkan Baginda sebagai ‘Putera Gunung Tahan’ atas kejayaan tersebut.