Tahun 2020 menyaksikan ramai selebriti tanah air berkongsi khabar berita apabila bakal menimang cahaya. Ada yang buat pertama kali bergelar ibu-bapa dan tidak kurang juga yang menambah cahaya mata.

Scha Hamil Empat Bulan 

Ini termasuklah perkhabaran yang dikongsi oleh pasangan selebriti popular,Awal Ashaari dan Scha Al-Yahya yang mengumumkan mereka bakal menimang cahaya mata kedua tidak lama lagi. Menerusi perkongsian di laman Instagram malam tadi,difahamkan Scha kini sedang hamil empat bulan.

IKLAN

Dalam video itu, kelihatan anak sulung mereka Lara Alana memegang alat ujian kehamilan sekaligus berkongsi khabar berita tersebut. Menurut Awal, kehamilan isterinya itu merupakan hadiah hari lahirnya yang cukup bermakna dan meluahkan rasa syukur di atas kurniaan rezeki.

“Alhamdulillah, tiada apa yang lebih menggembirakan di hari lahir saya hari ini apabila akhirnya dapat berkongsi berita gembira ini dengan anda semua.

“Insya-Allah, kami akan menimang anak kedua tidak lama lagi. Kandungan Scha baru memasuki bulan keempat, trimester kedua,” tulisnya.

Rata-rata pengikut membanjiri ruangan komen posting tersebut dengan ucapan tahniah selain mendoakan agar proses kehamilan Scha berjalan lancar serta bayi di dalam kandungan berada dalam keadaan sihat.