Black Water: ABYSS mula ditayangkan di seluruh pawagam sejak 8 Ogos lalu. Filem Black Water: ABYSS arahan Andrew Traucki merupakan sekuel bagi Black Water yang ditayangkan pada tahun 2007.

via GSC

Mengenai filem, ingin kami gambarkan bahawa Black Water: ABYSS berjaya bermain dengan emosi setiap penonton yang menontonnya. Pujian juga harus diberi buat produksi kerana telah berjaya membawa penonton ‘masuk’ ke dalam filem yang penuh dengan unsur suspen dan mendebarkan dari permulaan sehingga pengakhiran filem.

IKLAN

Garapan Yang Sangat Baik

Setiap watak memainkan peranan dengan baik sedikit sebanyak membantu jalan ceritanya yang tidak membosankan. Elemen seram yang ditonjolkan tidak memerlukan makhluk muka menyeramkan, cukuplah dengan seekor ‘makhluk’ yang berkaki empat mampu membuat penonton rasa jantung rasa nak meletup selagi filem belum tamat. Dan pada masa yang sama, penonton tidak akan dapat jangka siapa yang terkorban dan siapa yang masih terselamat.

Konflik Di Waktu Genting

Berbalik pada ulasan, filem ini menyelitkan sedikit konflik hubungan di antara mereka semasa masing-masing dalam keadaan kelam kabut untuk menyelamatkan diri dari makhluk berkaki empat tersebut.

Namun, secara keseluruhannya sekuel ini dilihat berjaya! Jika diberi pilihan adakah kami akan menonton sekuel seterusnya? Jawapannya mestilah ya! Hal ini kerana setiap sekuel mempunyai jalan ceritanya yang tersendiri.

Sinopsis Black Water: ABYSS

Sebuah pasangan pencinta alam sekitar iaitu Eric dan Jennifer memujuk rakan-rakan mereka, Yolanda dan Viktor untuk meneroka sebuah gua yang tiada dalam peta di hutan Australia Utara.

Apabila ribut tropika melanda, mereka memasuki ke dalam gua tersebut dengan “harapan” bahawa mereka akan selamat. Malangnya, ketika gua mulai banjir, ketegangan semakin meningkat apabila mereka terperangkap di dalam gua tersebut.

Ribut yang berlaku telah membawa sekumpulan pemangsa yang lapar dan berbahaya. Ketika bahaya semakin memuncak, rahsia yang tersimpan lama telah terbongkar dan masing-masing harus bertukar semangat untuk kekal hidup.

Jangan lupa untuk tonton filem ini di pawagam yang berhampiran dan sentiasa patuhi SOP yang telah ditetapkan!

IKLAN