Sejak kebelakangan ini, nama daerah Kuala Selangor menjadi tumpuan ramai. Sejak pengumuman kerajaan mengenai kebenaran pelancongan domestik, daerah ini disebut-sebut sebagai antara lokasi yang mempunyai pelbagai tarikan.

Serbu SNZ Kerana Ikan RM1 

Selain sawah padi yang terbentang luas dan pilihan restoran yang menyajikan aneka makanan lazat, Kuala Selangor kini mempunyai tarikan terbaru yang diperkenalkan oleh tiga kenalan menerusi SNZ Pembekal Ikan Segera (Dari Laut Terus ke Rumah) yang dimiliki oleh SNZ Top Global.

IKLAN

Mula dibuka pada hujung minggu lalu,kedai yang menjual ikan segar hasil tangkapan nelayan terus kepada pembeli ini terus dibanjiri orang ramai.

Ini kerana SNZ bukan sekadar kedai yang menjual hasil laut segar semata-mata, sebaliknya mereka menawarkan promosi ‘happy hour’ setiap hari yang mana pengunjung boleh membeli ikan-ikan yang terpilih dengan harga serendah RM1 untuk sekilogram.

“Kami bermula kecil-kecilan ketika PKP, tak sangka sambutan sangat baik dan membuka mata ini peluang mencari rezeki yang baharu.

“SNZ milik penuh Bumiputera menawarkan ikan berkualiti dan segar dibekalkan daripada melayan tempatan untuk pasaran sekitar dan Lembah Klang termasuk melalui khidmat penghantaran,” kata Norhamizah yang memiliki SNZ bersama Mohd Zulakmal Jamaludin dan Mohammad Shahrul Nizam.

Abang Sado Jadi Tumpuan 

Buat anda yang ingin mendapatkan pilihan hasil laut yang segar, boleh berkunjung ke SNZ Pembekal Ikan Segera pada bila-bila masa bermula jam 8 pagi hingga 8 malam kerana mereka menjanjikan stok yang ada sentiasa mencukupi. Malah difahamkan, SNZ juga sudah mempraktikkan konsep pandu lalu di kedai mereka yang memudahkan orang ramai membeli keperluan yang diinginkan dengan kadar segera.

SNZ bukan sahaja tampil dengan promosi RM1, menariknya lagi krew kedai ini juga terdiri daripada golongan ‘Abang Sado’ yang menjaga penampilan dan hal kesihatan. Bagi mereka ini kelainan yang ditampilkan, iaitu apa juga pekerjaan dilakukan penampilan menjadi keutamaan dan tidak boleh diabaikan.

“Pekerja kami antaranya memang aktif di gimnasium selain mereka sendiri melakukan kerja berat menggendalikan stok ikan harian yang dibekalkan dari nelayan,” katanya lagi.

Sebagai info, SNZ yang mengutamakan kualiti jualan mereka turut merancang untuk melebarkan pasaran ke seluruh negara termasuk membuka cawangan di beberapa negeri lain.

IKLAN