Nama Siti Robela Rahim, 46 atau lebih dikenali sebagai Bella Rahim menjadi tumpuan rakyat Malaysia baru-baru ini selepas muncul sebagai Cameo di dalam filem aksi thriller, Train To Busan : Peninsula.

Dapat Layanan Istimewa 

Gambar : Hype.my

Manakan tidak, jarang sekali dapat melihat pelakon dari Malaysia muncul dalam filem blockbuster seumpama itu apatah lagi sekual Train To Busan merupakan filem yang ditunggu-tunggu ramai selepas muncul debut pada empat tahun lalu. Berkongsi pengalamannya ketika memegang watak sebagai Major Jane, Bella ketika ditemui di studio Murai.my meluahkan rasa terujanya membintangi filem arahan Yeon Sang-Ho itu.

IKLAN

Menurut Bella, dia mendapat tawaran tersebut sekitar Mei tahun lalu apabila dihubungi oleh ejennya. Ketika itu, dia tergamam kerana tidak menyangka berpeluang berlakon dalam filem itu biarpun sekadar kemunculan khas. Kongsi Bella lagi, dia juga berasa cukup bertuah kerana mendapat layanan yang cukup istimewa daripada pihak produksi saat tibanya di Korea Selatan.

” Bayangkan ketika tiba di lapangan terbang, saya disambut dengan menaiki sebuah mpv mewah. Ketika itu, saya ada tanya kita nak ambil siapa lagi. rupa-rupanya kereta tersebut disediakan khas untuk saya. Bukan itu sahaja malah hampir segala-galanya dijaga dengan rapi dan terperinci. Saya ini sebenarnya hanya sekadar cameo tapi mereka anggap saya sebagai ‘A’ Lister”

Ketika ditanya mengenai pengalamannya berlakon di bawah produksi Korea Selatan, akui Bella dia kagum dengan persediaan dan disiplin yang diamalkan oleh mereka.

Malah ketika pertama kali bertentang mata dengan Yeon Sang-Ho dan krew yang lain, mereka telah memberikan tunduk hormat seolah-olah mengalu-alukan kedatangannya.

Dapat Sokongan Pelakon Tempatan 

Dalam perkembangan lain, Bella turut berterima kasih dan berasa terharu apabila terdapat pelakon-pelakon popular tempatan lain seperti Sherry Al-Hadad turut memberi sokongan kepadanya tatkala tularnya berita mengenai pelakon Malaysia terbabit dalam naskhah antarabangsa itu.

“Sherry Al-Hadad repost sebab ada yang cakap dan tag ini Sherry Al-Hadad ke? Lepas itu, ada yang menjelaskan bahawa ianya bukanlah Sherry sebaliknya Bella Rahim. Saya terima itu sebab Sherry sendiri merupakan seorang yang cantik dan satu-satunya Sherry Al-Hadad di Malaysia telah repost saya punya posting”

Untuk info, Bella memulakan kariernya di dalam bidang fesyen sebagai seorang model bersaiz comel dan terlibat dengan beberapa peragaan.Bagi karier seni pula, dia menceburkan diri secara sambilan sejak 2007 setelah mendapat kelulusan pendidikan Diploma Seni Persembahan dari École Philippe Gaulier, Perancis. Pelakon Pembantu Wanita Terbaik di Festival Filem Cosmo India 2020 ini juga pernah terbabit dalam filem Ola Bola arahan Chiu Keng Guan sebagai watak tambahan.