Seperti yang diketahui, kes keganasan rumah tangga yang melanda rumah tangga selebriti Indonesia Aska Ongi dan aktor dari Malaysia Aliff Alli masih belum menemui titik noktah.

Namun, Aska Ongi bertekad untuk memastikan bekas suaminya dijatuhi hukuman setimpalnya. Aska tidak teragak-agak untuk menyampaikan hasratnya untuk pastikan Aliff dipenjarakan. Dia juga tidak mahu wanita lain menjadi mangsa keganasan Aliff.

IKLAN

“Ya. Agar tidak ada lagi mangsa, ”kata ibu seorang anak itu.

Sebagai seorang aktor yang berasal dari Malaysia, tentunya status Aliff hanya sebagai orang asing yang tinggal di Indonesia. Aska Ongi melihat peluang ini untuk memberi amaran kepada Aliff agar tidak melakukan macam-macam di negara orang. Kenyataan berbaur ancaman ini dibuat melalui sebuah video yang dimuatnaik di saluran Youtube KH Infotainment.

“Masalahnya ialah ini bukan negaranya. Jadi jangan buat sesuka hati di negara orang,”- tambah Aska Ongi.

Sunan Kalijaga, penguam Aska Ongi, menyatakan bahawa niat Aska Ongi untuk melaporkan bekas suaminya bukan untuk membalas dendam, tetapi untuk menegakkan keadilan dengan undang-undang yang ada di Indonesia.

“Tidak ada pengecualian, sama ada dia warganegara atau warga asing. Bila disyaki melakukan perbuatan jenayah, itu wajar, ”kata Sunan Kalijaga, peguam Aska Ongi dalam laporan kes terhadap Aliff Alli.

Terdahulu Aska Ongi atau  nama sebenarnya Aska Yulia telah memuat naik foto dirinya yang mengalami keganasan rumah tangga ke media sosial. Tiba-tiba gambar lengan lebam ibu mengejutkan dunia maya. Aliff  sendiri telah menafikan melakukan keganasan rumah tangga itu.