Gara-gara TikTok, Afgan Kembali Dituduh Sebagai Gay. Rossa Buka Mulut!

Mesti Baca

Penyanyi Afgan Syahreza menjadi sebutan di Twitter kerana dia diterpa isu menyukai kaum sejenis atau gay.

Isu itu tercetus selepas muncul video TikTok yang menyatakan bahawa Afgan sedih dengan berita pertunangan aktor popular Indonesia, Reza Rahardian dan Prilly Latuconsina.

Kemudian, dalam video yang telah dihapuskan oleh akaun TikTok @Lambetot itu, terdapat beberapa nama selebriti lelaki lain yang juga telah dituduh sebagai gay, iaitu Tulus, Reza Rahadian dan Nicholas Saputra.

VIa Wow Keren

Akaun yang tidak disebutkan namanya menjelaskan bahawa dia sebelumnya berhasrat untuk bergurau tetapi sebaliknya menimbulkan spekulasi orang lain dan boleh menyebarkan fitnah. Akaun itu, yang kini telah memperoleh 24 ribu pengikut, juga menyesal membuat video yang berkaitan dengan orientasi seksual.

Mendengar berita itu, ramai netizen terkejut. Mereka sepertinya tidak pernah menyangka isu Afgan gay akan muncul kembali.

Kerana banyak komen negatif terhadapnya, Afgan memilih untuk menutup ruangan komen di Instagram. Hingga kini, Afgan belum memberikan sebarang kenyataan mengenai isu gay yang masih hangat di media sosial.

Rossa Buka Mulut

View this post on Instagram

Kata orang semakin tinggi pohon, semakin kuat tiupan angin. Aku baru ketemu sahabatku yang sukses luar biasa. Kata temenku , gak mudah jadi dia, karena dia selalu berusaha lebih keras dr orang lain , tp hasilnya ya memang 2x lebih besar dr orang lainnya. Belum kena fitnah, disirikin org, banyak yg ngaku2 kenal dan nyebarin cerita ttg dia, pdhl ketemu juga gak pernah 😂. Jalan menuju sukses itu gak gampang, katanya. Jadi buat kita, yang pengen sukses, kuncinya harus rajin, positif thinking, memohon pada Allah , berbagi dengan yang lain ,dan jangan menjahati orang .itu kata beliau. Hmmm betul juga yah, nabi aja kena fitnah, apalagi kita manusia biasa. Semoga Allah melindungi hati, pikiran, mulut dan jari2 kita dari hal yang buruk, dan melimpahkan rejeki yang berkah. Buat kamu yang masih seneng julid tp pengen sukses…. hmmm mimpi aja ya 🤣 Love you all #spreadlove

A post shared by Rossa (@itsrossa910) on

IKLANPenyanyi yang rapat dengan Afgan, Datuk Rossa telah memuatnaik sebuah pesanan yang mengambarkan keperibadian Afgan. Walaupun Rossa tidak menyebut mana-mana nama dalam pesanannya itu, namun dia memberitahu rakan baiknya itu selalu berusaha keras.

“Saya baru sahaja bertemu dengan rakan baik saya. Rakan saya berkata, tidak mudah untuk menjadi dia kerana dia selalu berusaha lebih keras daripada orang lain. Tetapi hasilnya memang dua kali lebih besar daripada orang lain. Belum Kena fitnah, dia diejek oleh orang lain, ramai yang mengaku mengenalinya dan menyebarkan cerita tentangnya walaupun mereka tidak pernah bertemu, ”-tulis Rossa di Instagram pada hari Ahad, 9 Ogos 2020.

View this post on Instagram

🙇🏻‍♂️

A post shared by Afgan (@afgansyah.reza) on

Namun, sehingga kini, Afgan belum memberikan penjelasan mengenai video TikTok yang menuduhnya menyukai kaum sejenis atau gay.

Terkini

[REVIEW] Mortal Kombat 2021 Buat Penonton Teruja Tunggu Sekuel Seterusnya

Sebelum menonton filem ini, penulis terlebih dahulu bertanyakan kepada rakan-rakan yang sudah menonton Mortal Kombat 2021 yang digambarkan oleh...

Artikel Berkaitan