Baru-baru ini kami di Murai.my berkesempatan untuk menghadiri pratonton filem TV (FTV) Aku, Bunga yang akan ditayangkan secara rasmi pada 13 Ogos 2020 menerusi Astro First Eksklusif (480).

Menarik Untuk Ditonton

Filem istimewa karya pengarah tersohor Khabir Bhatia ini menampilkan pendatang baharu dalam industri, Bunga Isme selaku teraju istimewa sekaligus memberi gambaran filem ini seakan biografi buatnya. Kami sudah menonton filem yang bermain dengan elemen muzik, cinta dan konflik kekeluargaan ini, boleh dikatakan Aku,Bunga menarik untuk ditonton.

IKLAN

Biarpun agak sedikit cliche seolah-olah menonton sebuah filem Disney yang boleh dijangka akan jalan ceritanya, namun pertaruhan Bunga sebagai penampilan pertamanya dalam bidang lakonannya harus dipuji. Malah, elemen muzik rap yang diselitkan juga berjaya membawa warna dalam filem Aku,Bunga.

Terganggu Dengan Dubbing 

Ketika sedang asyik menonton ‘drama’ diantara watak-watak filem ini, kami sedikit terganggu dengan Dubbing yang dilihat tidak kemas dan ada kalanya tidak seiring dengan pergerakan mulut para pelakon.Apa pun,jika anda ingin melihat sebuah naskhah yang memberikan inspirasi, mungkin Aku, Bunga antara filem yang boleh anda tonton dengan menyahut galakkan kerajaan untuk duduk di rumah.

Sinopsis Aku,Bunga

Filem ini mengisahkan mengenai Bunga (lakonan Bunga Isme) seorang anak tunggal yang begitu menggemari muzik hip hop dan beliau mempunyai impian untuk mengembangkan bakatnya dalam dunia seni. Minatnya ini juga disokong oleh kawan baiknya, Kahoe (Naim Daniel)

Dalam satu insiden, Kahoe telah memperkenalkan seorang pemuda yang juga peguam, Shaq (Ben Amir) kepada Bunga. Shaq hadir ketika Bunga dan bapanya ditimpa masalah dan bibit cinta mulai terbit. Namun, hubungan cinta tersebut ditentang oleh ibu Shaq.