Biarpun baru bertatih di dalam industri muzik, namun penyanyi yang mempunyai bakat rap, Bunga Isme telah diberikan penghormatan oleh pengarah tersohor, Khabir Bhatia menerusi filem TV (FTV) sulungnya yang berjudul Aku,Bunga.

Tampilkan Ben Amir Dan Naim Daniel

Bakal menemui peminat di saluran Astro First Eksklusif (480) mulai 13 Ogos ini, FTV tersebut bukan sahaja memperkenalkan Bunga atau nama sebenarnya Noor Ayu Fatini, malah turut menampilkan pelakon popular Ben Amir dan selebriti verstail, Naim Daniel. Bukan itu sahaja, Bunga turut menyumbangkan sebuah lagu sebagai runut bunyi (OST) Aku, Bunga yang berjudul Apadehal yang ditulis oleh komposer muda yang juga penyanyi Amzar Razqa.

IKLAN

Cipta Rekod

Menurut Bunga, dia berasa terharu dan dalam masa yang sama agak gementar apabila menerima tawaran tersebut. Biarpun begitu, dia akui agak selesa dan mudah bekerjasama bersama Ben Amir dan Naim Daniel serta tidak menolak untuk teruskan dalam bidang lakonan.

“Saya bersyukur dan tidak pernah menjangka untuk mencipta nama dalam bidang muzik Tawaran itu datang dan kita ikut sahaja alirannya namun dalam masa yang sama kena tahu batasannya dimana. Untuk capai ke tahap itu kenalah belajar sama dalam bidang lakonan. Saya tak boleh cakap saya ada bakat atau tidak kerana tidak mencuba. Apa pun kita kena berusaha dan nak tak nak kena belajar ” katanya ketika ditemui Murai.my di majlis pratonton Aku,Bunga

Untuk rekod, Bunga bukan sahaja penyanyi rap pertama negara yang tampil berimej sopan dengan berbaju kurung dan lengkap berhijab malah filem ini merupakan seperti biografi mengenainya dan FTV pertama penyanyi rap di Malaysia.