Array

iPhone 12 Lancar 12 Oktober Ini?

Selain dari faktor COVID-19, warganet turut membuat spekulasi tarikh 12 Oktober dipilih sebagai simbolik pada model iPhone 12

Mesti Baca

Lazimnya mereka yang ternanti-nantikan produk terbaharu dari Apple pastinya teruja dengan ketibaan bulan September kerana pada bulan inilah mereka akan melancarkan ‘bayi’ mereka termasuklah iPhone yang saban tahun diperbaharui.

COVID-19 Punca Ditangguhkan?

Namun tidak bagi tahun 2020 kerana dikhabarkan Apple terpaksa menangguhkan majlis pelancaran model terbaharu iPhone bagi siri ke -12 pada bulan Oktober disebabkan penularan wabak COVID-19 yang kini merebak di seluruh dunia sekaligus menjejaskan penghasilan model tersebut.

Simbolik Angka 12 

Malah khabar angin turut tersebar yang mengatakan bahawa berkemungkinan besar Apple bakal memperkenalkan iPhone 12 buat umum pada 12 Oktober 2020 selepas individu yang sering dikaitkan dengan berita mengenai Apple, Jon Prosser turut berkongsi mengenainya.

Selain dari faktor COVID-19, warganet turut membuat spekulasi tarikh 12 Oktober dipilih sebagai simbolik pada model iPhone 12. Buat negara terpilih yang membuat pra-tempahan pada 12 Oktober bakal memiliki model tersebut pada 19 Oktober 2020. Manakala bagi iPhone 12 Pro dan iPhone 12 Pro Max, mungkin akan mengambil masa yang agak lama untuk berada di pasaran yang dijangka pada November.

Menariknya mengenai model kali ini, warna eksklusif terbaharu Navy Blue bakal ditawarkan.

Terkini

Rahsia Kecantikan Kulit Glowing Pelakon Bollywood – Kareena Kapoor

Siapa yang tidak mengenali pelakon cantik Bollywood ini, Kareena Kapoor. Pelakon filem Kabhie Kushie Kabhie Gham ini walaupun usianya...

Artikel Berkaitan