Siapa sangka pengamal media sosial terkenal yang juga pengacara, Dr Say Shazril kini bergelar pelakon setelah muncul dalam drama pertama nya berjudul Kebaya Kasut Kanvas.

Bergandingan Bersama Pelakon Popular

Difahamkan menerusi drama itu, Dr Say atau nama sebenarnya Muhammad Shazril bin Shaharuddin memegang watak sebagai Dr Zuki bergandingan bersama pelakon dan penyanyi, Nabila Razali, Fahrin Ahmad dan Mona Allen. Teruja berkongsi khabar gembira tersebut, Dr Say turut berkongsi pengalamannya ketika kali pertama menyatakan peluang dan keinginannya kepada keluarga untuk terbabit secara langsung dalam bidang lakonan.

IKLAN

Kongsi Pengalaman

Dedah Dr Say, pada mula kedua kedua-dua ibu dan bapa serta isterinya mempertikaikan keputusannya untuk menceburi bidang lakonan kerana bimbang akan tanggapan orang ramai apatah lagi dia mempunyai kelulusan sebagai seorang doktor.

“Salah satu sebab saya tolak tawaran berlakon selain kerisauan bini adalah saya memikirkan tanggapan orang terhadap saya.

“Iyalah ‘belajar tinggi-tinggi tuptap end up berlakon. Apo cito?’. Sekurang-kurangnya itu apa yang ibu dan bapa saya bisingkan bila saya cerita hasrat saya nak berlakon” kongsinya

Namun setelah memikirkan peluang yang ada serta mendapatkan nasihat daripada rakan-rakan artis, pengacara My Doktor meneruskan niatnya serta turut meluahkan rasa syukur kerana mendapat tunjuk ajar dan sokongan daripada pihak produksi.