Penyanyi, Nabila Razali sekali mendapat kecaman dari netizen di laman Twitter. Secara tiba-tiba ramai yang berdebat tentang penyanyi berusia 27 tahun ini sehingga namanya menjadi topik trending nombor satu di twitter. Apa kes?

Menurut tinjauan Murai MY, ia bermula selepas seorang pengguna akaun Twitter @_Khuzrin tidak berpuas hati dengan pencapaian Muzik Video lagu berjudul Peluang Kedua. Difahamkan Muzik Video yang menampilkan penyanyi rap kegilaan ramai, MK K-Clique itu mendapat 3 Juta tontonan dalam masa 3 hari.

IKLAN

Menurut pengguna Twitter ini, dia berpendapat industri muzik Malaysia sedang menuju ‘jahanam’, kerana jumlah ‘views’ menjadi penentu kejayaan bagi sesebuah karya.

“Kita berada di zaman “views” ialah kualiti dana penilaian juri adalah sampah. Sebab itu muzik kita menuju jahanam”- tulisnya dengan yakin.

Rata-rata netizen tidak bersetuju dengan kenyataan ini, malah menasihati pengguna Twitter ini supaya bersikap positif dan memberi peluang kepada anak seni untuk berkarya. Tak kurang juga yang menolak dakwaan bahawa lagu Peluang Kedua seperti ‘sampah’ kerana lagu tersebut memiliki keunikan tersendiri.

Meskipun ada yang mengecam, namun ramai peminat terus menyokong Nabila Razali dan berharap para “haters” tidak terus membuli.