Menerusi hantaran di laman Instagram, penyanyi Nora Ariffin berkongsi khabar gembira yang mana menantunya, Putri Eilya Sofea telah selamat melahirkan bayi sulung di Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia (HUKM) semalam (Rabu).

Hari Bersejarah Buat Keluarga Nora 

Menitipkan rasa syukur, menurut Nora ianya merupakan hari yang cukup bersejarah buat mereka sekeluarga apatah lagi dengan kehadiran orang baru. Bagaimanapun, luahan isi hati pelantun Hanya Satu itu menimbulkan rasa sebak di kalangan peminat setelah Nora beranggapan sekiranya arwah suaminya yang juga komposer terkenal, Allahyarham Johan Nawawi masih hidup, pasti figura itu begitu gembira.

IKLAN

Diberikan Nama Ayden Johan 

Malah Nora turut mendedahkan cucu sulungnya itu yang diberikan nama Ayden Johan mempunyai iras seperti Syakir Iman, anak sulung kepada Nora. Mendoakan agar cucunya menjadi anak yang baik dan soleh seperti Arwah Johan, Nora turut berharap kehadiran Ayden Johan bakal menambah lagi seri dan kebahagiaan dalam keluarga mereka selain turut mengucapkan tahniah buat kedua-dua besannya.

Untuk rekod, Syakir Iman yang juga penyanyi telah mendirikan rumah tangga bersama Putri Eilya Sofea sekitar Januari 2019.