Hulu Langat Fishing & Resort, Lokasi ‘Retreat’ Memancing Bersama Keluarga!

Mesti Baca

Hulu Langat Fishing & Resort merupakan salah satu lokasi retreat yang mempunyai tarikannya yang tersendiri. Mari kita lihat apa yang menarik dan boleh dilakukan sekiranya anda menginap di sini.

Sesuai Untuk Kaki Pancing

Bagi anda yang suka memancing, Hulu Langat Fishing & Resort adalah pilihan yang tepat. Dengan keluasan kolam ikan seluas 2.7 ekar dan kedalaman 20 kaki, ianya sudah cukup luas bagi kaki pancing untuk melepaskan ‘gian’. Anda juga akan berpeluang melihat pelbagai jenis ikan yang berada di kolam pancing ini seperti Mekong, Patin, Siamese, Carp, Redtail, Rohu, Tongsan.

Dikelilingi Alam Semulajadi

Bagi anda yang amat menyukai alam semulajadi dan suasana kedamaian ketika berada di hutan, Hulu Langat Fishing & Resort adalah pilihan yang tepat. Di sini anda akan dikelilingi oleh hutan dan ditemani bunyian alam semulajadi yang pasti memberikan ketenangan sepenjang tempoh menginap di Hulu Langat Fishing & Resort.

Berdekatan Dengan Bandar Kuala Lumpur

Bagi anda yang mencari lokasi retreat tetapi tidak mahukan perjalanan yang memakan masa lama dan membosankan, Hulu Langat Fishing & Resort adalah pilihan yang tepat. Berada di daerah Hulu Langat, Selangor, tempoh yang diambil untuk sampai ke sini dari bandaraya Kuala Lumpur adalah sekitar 39 minit sahaja.

Penginapan Yang Selesa

Di sini Hulu Langat Fishing & Resort menyediakan penginapan yang selesa bagi anda yang ingin datang bersama rakan dan juga keluarga. Dilengkapi dengan ruang penginapan yang luas mempunyai penghawa dingin, pasti memberikan keselesaan kepada anda setelah penat melakukan aktiviti memancing dan sebagainya.

Jadi untuk anda yang mahukan retreat yang singkat tetapi menenangkan dan boleh melakukan aktiviti memancing, pilihlah Hulu Langat Fishing & Resort sebagai salah satu pilihan anda.

Terkini

Selepas Wajah, Safiey Ilias Jalani Rawatan Kecantikan Buah Dada

Usahawan kosmetik sensasi Safiey Ilias atau nama sebenarnya Saifuddin Bin Ilias menimbulkan kontroversi di laman Instagram selepas berkongsi foto...

Artikel Berkaitan