Penyanyi Linda Nanuwil,35 mengejutkan ramai peminat apabila membuat kemunculan semula menerusi program realiti Gegar Vaganza bagi musim ketujuh (GV7) selepas diumumkan pada petang Selasa.

Cipta Sejarah

Rata-rata menyambut baik ‘comeback’ penyanyi yang popular dengan single Jika Kau Kekasih ini apatah lagi setelah sekian lama merindui suara merdunya. Dengan penyertaan Linda dalam GV7, sekaligus penyanyi ini mencatat sejarah sebagai bekas bintang Akademi Fantasia pertama yang menyertai Gegar Vaganza sejak penganjurannya.

IKLAN

Peluang Untuk Timba Ilmu

Menurut Linda atau nama sebenarnya Norlinda Nanuwil, dia bersetuju untuk menyertai GV7 adalah kerana percaya akan ada lebih banyak peluang untuknya selepas ini. Malah sepupu kepada penyanyi Marsha ini turut menganggap penyertaannya ini sebagai satu peluang untuk dirinya menimba lebih banyak ilmu daripada rakan-rakan penyanyi yang jauh lebih berpengalaman sebelum ini.

“Masa AF2 dulu, Tok Ram (Datuk Ramli MS) adalah pengetuanya dan kini Tok Ram sebagai juri. Saya agak tertekan sikit dan takut untuk buat silap bila Tok Ram ingatkan saya sebentar tadi. Apa pun, saya anggap ini rezeki untuk timba ilmu dengan penyanyi yang lebih berpengalaman” kata Linda kepada Murai.my.

Sudah Bersedia Dengan Tanggapan Netizen 

Ketika ditanya adakah dia sudah bersedia dengan tanggapan netizen yang berkemungkinan akan mempertikaikan bakat AF diambil menyertai program ini, Linda berkata dia sudah bersedia dan hanya akan mengambil perkara yang positif sahaja kerana sehingga ke hari ini dia turut tidak menyangka berjaya tersenarai sebagai 14 peserta GV7.

“Mulut netizen memang sukar untuk ramal. Saya dah bersedia dan hanya akan ambil yang positif seperti masuk telinga kanan dan keluar telinga kiri” jelasnya lagi.

Dalam pada itu, Linda turut mengumumkan akan kembali dengan single terbaharu berjudul Ikhlaskan Dirimu hasil ciptaan Ajai dan Luqman S sekitar Oktober depan. Jelas Linda, lagu ini masih mengekalkan rentak balada dan mengharapkan akan diterima peminatnya.