Mengenang jasa majikannya sebelum ini, bekas pembantu peribadi usahawan kosmetik Dato Seri Vida (DSV) yang dikenali sebagai Iqbal Zulkefli membuat satu kejutan buatnya.

Hadiahkan Beg Christian Dior

View this post on Instagram

Malam semalam, saya ada ternampak @datoserivida memerhati satu gambar beg tangan di telefonnya. Saya tanya beliau, kenapa dah ada beratus beg pun tetap mahukan yang itu?” Limited edition dan sangat unik, jawabnya. Saya tidak tahu pula, rupanya beliau berdoa untuk memiliki beg ini. Tanpa berlengah, semalam saya terus ke butik Dior Pavilion. Terus saya beli. Niat awalnya saya mahu berikan emas, tetapi Dato Seri Vida dah biasa dengan emas. Mahu belikan jam, pun sudah banyak. Ada satu niat saya belum tercapai, ingin hadiahkan beliau kereta idaman namun belum tercapai; kerana nilainya agak tinggi RM2juta. Insha Allah, suatu hari siapa tahu jika ada rezeki. Sejujurnya saya rasa bersalah, tidak dapat membantu di saat beliau memerlukan, oleh kerana saya terlalu sibuk. Banyak niat saya ketika awal mengenali beliau, belum tercapai. @datoserivida banyak berjasa pada saya. Saya tidak lupa. Nota kepada diri saya sendiri dan saudara semua : Jika suatu hari kita semua diberi rezeki yang melimpah, usah lupa jalan-jalan yang membuatkan kita naik dari satu ke satu tingkat. Kita bukan hanya perlu ada buku akaun duit keluar masuk, namun buku yang tertulis nama-nama orang yang berjasa.

A post shared by Ahmad Iqbal Zulkefli (@ahmadiqbalzulkefli) on

IKLAN

Menerusi hantaran di laman Instagram, Iqbal telah menghadiahkan DSV sebuah beg jenama Christian Dior yang berharga sekitar RM30,000. Menurut Iqbal, hadiah tersebut diberikan kepada DSV sebagai tanda terima kasih kerana memberikan tunjuk ajar kepadanya dalam dunia perniagaan.

DSV Menangis TerharuΒ 

View this post on Instagram

Tak SANGKA.. NIAT.. DOA SAYA DLM HATI ALLAH MAKBULKAN πŸ˜’πŸ…πŸ˜­ SAYA ADA NIAT NAK BAG NI SEBAB LIMITED EDITION . . SY dah Tak berapa minat beli handbag LEBIH SUKA EMAS LATELY tAPI YG NI.. tak thu NAPE SAYA NAK SGT.. DUK TENGOK GMBR JE DULU TGK2 ADA DEPAN MATA . . SELALU SY JE BG HADIAH KAT ORANG KALI NI.. @ahmadiqbalzulkefli YG BAGI SEBAB DIA HARGAI JASA SY KATANYA SYUKUR DIA MAMPU BAGI.. CASH RM30 RIBU . . SALAH SATU CARA UNTUK DIA HARGAI SY DIA AKAN BELI PERFUME JE SETIAP BULAN.. SLALU CAKAP KAT SY KLAU PAKAI PERFUME πŸ‘‡πŸ…πŸ… @perfumedsv_hq @perfumedsv_onlinestore RAMAI TEGUR DIA TETAP INGAT KEBAIKAN SAYA AURA BERBEZA KATANYA.. DIA JADIKAN PERFUME SY SEBAGAI SEMANGAT KEJAYAAN.. TERHARU 😒😒😒 . . TQVM @ahmadiqbalzulkefli πŸ…πŸ…πŸ˜­πŸ˜­ . . SAPER NAK PERFUME @perfumedsv_onlinestore

A post shared by Dato' Seri Dr. Hajah Vida (@datoserivida) on

Dalam pada itu, DSV turut kelihatan sebak dan mengalirkan air mata kerana terharu tidak menyangka Iqbal akan berbelanja besar untuk pemberian tersebut apatah lagi beg jenama mewah edisi terhad itu sudah lama diidamkannya.

β€œSaya sebelum ini memang ada tengok beg tangan ni. Tapi tangguhkan hasrat membelinya, tak sangka impian untuk memilikinya tercapai.

“Saya menangis bukan kerana beg tangan ini mahal tetapi kerana saya tidak pernah menerima hadiah daripada sesiapa selalunya saya yang bagi orang hadiah,” katanya.

Tambah Iqbal, sebelum itu dia turut memikirkan beberapa pilihan lain sebagai hadiah namun kebanyakannya sudah dimiliki oleh jutawan kosmetik tersebut selain turut mengimipikan ingin menghadiahkan DSV sebuah kereta suatu hari nanti.

IKLAN