Melihatkan pada kecantikan dan awet muda pada wajahnya, siapa sangka aktres jelita Datin Seri Maria Farida sudah menginjak ke usia 50-an.

Nafi Ambil Botox

Menafikan pengambilan pelbagai produk terlarang dan rawatan kecantikan seperti botox, Maria mendedahkan dia tidak berani untuk mengambil sebarang alternatif yang tidak dipercayai kerana mempunyai masalah kulit yang terlalu sensitif.

IKLAN

Sebaliknya, dia hanya mengamalkan rutin penjagaan biasa sebelum mengambil supplemen tambahan berasaskan kolagen dari jenama Lucol-S.

“Saya ada kulit yang sangat sensitif. Pelbagai produk saya dah cuba sampai kulit saya jadi gatal dan keluar bintik kemerah-merahan sampai saya dah putus asa. Sampailah suatu hari, kawan saya syorkan produk ini sebagai percubaan.

Waktu itu saya agak risau takut jadi seperti sebelum ini tapi kawan saya cakap cuba dahulu dan lihat hasilnya. Saya cuba beberapa minggu dan terkejut kerana tiada alahan seperti sebelum ini” kata Maria kepada Murai.my.

Tidak Perlu Belanja Besar 

Selain itu, Maria turut berkongsi tips penjagaan dirinya yang mana dedahnya tidak perlu berbelanja besar untuk mendapatkan tubuh badan ideal dan kulit yang cantik.

Menurut Maria, dia mengambil rutin makanan sama seperti orang lain dan kadang kala turut memesan makanan segera. Bagaimanapun, dia akan memastikan dapat tidur yang cukup selain akan cuba untuk tidak mengambil makan malam.

“Saya tidak akan diet. Saya juga ada ambil gula dan sebagainya cuma saya akan kurangkan makan pada waktu malam untuk kekalkan berat badan,” dedahnya.

Maria ditemui Murai.my di majlis pelancaran produk Lucol-S di Royal Palace, Cyberjaya pada petang Khamis. Sebagai info, Maria telah dipilih sebagai duta kepada Lucol-S sejak Julai yang lalu sekaligus menjadikannya sebagai duta selebriti pertama produk berkenaan.