Di media sosial, nama pelakon antarabangsa kelahiran Malaysia iaitu Henry Golding hangat diperkatakan selepas trailer filem lakonannya Monsoon dikongsi oleh peminat.

Lakonkan Babak Berahi

Nama Henry menjadi bualan ramai dan mencetuskan kontroversi kerana membawakan watak lelaki homoseksual dan turut melakonkan beberapa babak berahi termasuklah babak bercumbu dengan pelakon-pelakon lelaki lain.

IKLAN

Rata-rata peminat meluahkan rasa terkejut kerana Henry mengambil risiko menjayakan watak berkenaan namun masih memujinya kerana membawakan watak tersebut dengan baik.

Hormati Golongan Homoseksual 

Dalam pada itu, Henry menerusi sebuah petikan antarabangsa mendedahkan dia akui tidak berasa terlalu kekok untuk membawakan watak homoseksual namun agak ragu-ragu pada permulaannya.

Bagaimanapun, berbekalkan pengalamannya sebagai seorang penggaya rambut yang turut bergaul dengan semua golongan membuatkan dia meneruskan watak ini dan menghormati pendirian masing-masing.

Peringatan: Video dibawah mengandungi adegan berunsurkan homoseksual, dan tidak sesuai ditonton kepada umum, 18 tahun ke atas sahaja ya!