Menerusi hantaran di laman Instagram, pelakon dan pengarah Syamsul Yusuf meluahkan rasa kecewa nya terhadap sebuah akaun YouTube yang memuatnaik video berbaur fitnah berkenaan isu rumahtangga nya.

Bakal Dapatkan Peguam Terbaik

Berang dengan tuduhan tersebut, Syamsul nekad untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap pengguna akaun tersebut dan akan mendapatkan  peguam terbaik bagi mengendalikan kes nya. Menurut Syamsul, tindakan ini bukanlah kerana duit, sebaliknya kerana ingin memberi pengajaran buat mereka di luar sana untuk tidak mengambil kesempatan terhadap isu seumpama ini pada dirinya dan orang lain.

IKLAN

“You guys want to play with me right? Berani tulis tajuk macam ini untuk mendapatkan views di YouTube. Saya dah semak dan saluran ini adalah dari Malaysia dan kita akan dapatkan dia punya id semua”

“Too much brother. Don’t play around with my name. Please stop playing aroung with my f***ing name bro”

“Sekarang ini dekat saluran YouTube saya tahu anda semua nak dapatkan views apa semua, saya tahu itu kerja anda tapi tolong hormati orang dan juga artis”

“I gonna sue yo. See you in court. Its all not about money. nak kasi ajar sikit. Kalau ada artis-artis lain sebelum ini pernah kena kalau diorang tak berani saman ke ha ni Syamsul saman kau sekarang ni. Im not playing game, tolonglah respect orang lain”

“Saya akan dapatkan peguam terbaik. Seriously bro, too much! Orang pun ada perasaan juga” katanya seperti di dalam video tersebut.

https://www.instagram.com/p/CFsRCmclmC3/

Video Telah Dipadam

Dalam carian Murai.my, akaun tersebut yang didaftarkan atas nama ‘Cabik Geronong’ telah memuatnaik video berjudul ‘TAK SANGKA! Rupanya Syamsul Yusof Curang dengan Puteri Sarah’.

Bagaimanapun, akaun itu telah pun memadam video tersebut sejurus selepas anak kepada pengarah tersohor Datuk Yusof Haslam ini menyatakan tindakan undang-undang yang bakal diambil.