Anak kepada pelakon Azhar Sulaiman, Kasih Iris Leona menjadi tumpuan netizen apabila berkongsi luahan hati nya ekoran menjadi mangsa buli siber di media sosial sejak kebelakangan ini.

Jadi Mangsa Buli Melampau 

Menerusi beberapa buah video yang dimuatnaik, Leona berasa kecewa kerana menjadi mangsa buli yang agak melampau termasuklah gurauan berbaur lucah di sebuah laman media sosial.

Malah Leona turut mendedahkan punca dia menyahaktifkan akaun Twitter nya sebelum ini adalah kerana terlalu banyak fitnah dan cerita telah direka-reka oleh sesetengah pihak yang tidak menyukainya.

IKLAN

“Orang ramai telah menyebarkan berita palsu mengenai saya sehingga trending di laman Twitter dan menyebabkan saya terpaksa menyahaktifkan akaun Twitter kerana kecaman tersebut” kongsi Leona dalam petikan video TikTok nya.

Dibanjiri Kata-Kata Semangat

Dalam pada itu, Leona yang mempunyai 53 ribu pengikut di laman Twitter, dibanjiri dengan pelbagai komen dan sokongan moral dari pengikutnya yang mengharapkan dia terus kuat dan tidak mengambil peduli segala kecaman yang diterima.