Persembahan malam akhir Big Stage 2020 mencetuskan kontroversi nya tersendiri apabila Usop dikatakan telah memalukan bentuk fizikal pengacara Sherry Al-Hadad ketika usai persembahan pertama nya.

Usop Tidak Sengaja 

Menurut Usop atau nama sebenarnya Muhammad Saiful Naim Muhammad Noor, 23 ketika ditemui Murai.my, dia sebenarnya secara tidak sengaja bercakap sedemikian kerana niatnya hanya ingin bergurau. Namun sejurus selepas itu, di media sosial rata-rata mengecam tindakan penyanyi itu sehingga ada diantara mereka ingin memboikotnya.

IKLAN

Bertindak professional dan akui akan kesilapannya, Usop bukan sahaja telah bertemu secara peribadi dengan Sherry malah turut memohon maaf secara terbuka ketika persembahan keduanya.

“Saya sebenarnya nak minta maaf sebab terlepas cakap tadi. Saya harap semua orang tak terasa. Sebelum orang berkata-kata tentang saya dan akak, saya nak minta maaf kepada akak.

“Saya nak minta maaf kepada semua orang yang terasa juga,” ujar Usop.

Sherry Tidak Ambil Hati 

via Instagram Sherry Al-Hadad

Bagaimanapun, Sherry pula memahami akan situasi tersebut dan menganggap ianya sekadar gurauan. Malah Sherry juga tidak mengambil sebarang hati atas keterlanjuran kata-kata Usop ketika itu.

“Takpe, kami faham Usop bergurau. Akak pun faham itu sekadar gurauan,” ujar Sherry.

Dalam peringkat akhir Big Stage 2020 Azzam Sham telah dinobatkan sebagai juara manakala Usop menyandang kedudukan naib juara. Qody pula berada di tempat ketiga dan Dinie Rashid serta Fadh Majid masing-masing selesa berada di tempat keempat dan kelima.