Ketika ini drama Perempuan Tanpa Dosa lakonan Kamal Adli, Uqasha Senrose dan beberapa pelakon popular lain yang ditayangkan dalam slot Megadrama Astro Ria ternyata mencetuskan fenomenanya tersendiri apatah lagi jalan cerita yang disajikan cukup menyayat hati.

Michael Ang Puas Hati 

Drama yang diadaptasi daripada novel Perempuan Tanpa Dosa karya Fatinilam Sari Ahmad ini turut membuatkan Micheal Ang selaku pengarah nya berpuas hati dengan penangan drama ini.

IKLAN

“Saya akui naskhah ini begitu berbeza dengan karya terdahulu. Kisah lelaki terpaksa berkorban hidup berkahwin dengan wanita lain dan dalam masa yang sama meninggalkan kekasih sendiri.

“Banyak plot dan jalan cerita yang menarik perhatian selain lakonan mantap pelakon yang terlibat boleh disaksikan mulai 6 Oktober lalu,” kata Micheal

Indigital Music Perkenal Dua Penyanyi Baharu 

Menariknya mengenai drama ini, dua lagu baharu turut diperkenalkan. Lagu Perit dan Mungkir nyanyian Aliff Iskandar, 20 tahun dan Syahmi Irfan, 19 telah diperdengarkan buat pertama kali kepada peminat.

Terdahulu, Micheal pernah membuat pencarian penyanyi baharu untuk lagu tema drama ini dan mendapat maklum balas yang cukup positif daripada penyanyi muda serata Malaysia.

Difahamkan, terdapat lebih dari 100 penyertaan yang dihantar dan hanya 15 terpilih untuk diujibakat oleh pihak Indigital Music sebelum memilih Aliff Iskandar sebagai penyanyi untuk runut bunyi drama tersebut.

“Karya tersebut memang lagu asal ciptaan Aliff dan kita beri Iman Imran untuk menulis lirik berdasarkan kisah tersebut. Saya gembira kerana terlibat sama dalam proses awal sehinggalah lagu ini dikeluarkan secara rasmi.

“Setidaknya saya dapat mencungkil bakat baharu dengan karya-karya yang lebih segar dan baharu. Kita ada ramai orang yang hebat tetapi mereka tidak ada ruang. Kita beri mereka peluang untuk membuktikan potensi diri,” tambah Micheal lagi.

Selain itu, Indigital Music turut memperkenalkan sebagai artis terbaharu naungan mereka. Bagi single Mungkir,bekas pemain badminton negara ini tidak keseorangan sebaliknya telah berkolaborasi bersama Aufa Hanie yang juga popular dengan ‘cover’ lagu di YouTube.

Untuk rekod, lirik video lagu Perit dan Mungkir boleh ditonton menerusi saluran YouTube Indigital Music dan semua platform digital sejak 10 Oktober lalu.

IKLAN