Bila sebut nama penyanyi Billie Eilish, sudah tentu orang ramai akan teringat dengan gaya unik dan luarbiasa beliau. Tidak seperti kebanyakan gadis yang suka berpakaian cantik dan feminin, Billie boleh dikatakan mempunyai gaya yang unik yang membuatnya kelihatan lebih menarik.

Bercakap tentang gaya, Billie memiliki penampilan khasnya, di mana Billie sering muncul dengan pakaian besar yang menyembunyikan bentuk tubuhnya. Tidak hanya itu, Billie juga sering memakai warna terang yang menarik perhatian.

IKLAN

Tetapi baru-baru ini,Billie berjaya mencuri perhatian kerana tanpa memakai baju yang besar. Kali ini Billie muncul dengan memakai singler warna kelabu sehingga menampakkan bentuk tubuhnya yang sebenar.

Gambar Billie telah tersebar di media sosial, dan di mana dalam gambar tersebut Billie hanya memakai seluar pendek, sandal Yeezy, dan stokin Gucci. Billie juga nampaknya tidak memakai alat solek.

Dipetik dari Insider, kerana gambar ini, Billie tiba-tiba menjadi topik hangat di media sosial. Malah Billie menjadi sasaran untuk Body Shaming. Sebilangan besar mengejek tubuh Billie yang dianggap terlalu besar untuk seorang gadis berusia 18 tahun. Malah ada yang mengatakan Billie kelihatan gemuk dan kelihatan seperti ibu berusia 30-an. Memang Bodyshaming semua tu!