Henry Golding Disebut Jadi Bintang Utama ‘One Punch Man’ Versi Live-action

Mesti Baca

Syarikat produksi Sony Pictures akan menghasilkan siri anime One Punch Man menjadi filem aksi langsung atau live-action. Dilaporkan, watak utama superhero bernama Saitama akan dilakonkan oleh bintang Crazy Rich Asia, Henry Golding.

Dipetik dari Full Circe Cinema, Sony Pictures juga bekerjasama dengan pengarah The Eternals, Chloe Zhao serta penulis Scott Rosenberg dan Jeff Pinker untuk menulis dan mengembangkan jalan cerita untuk menjadikan filem live-action itu laris di pasaran.

Sementara itu, projek filem ini adalah adaptasi dari komik dalam talian atau webcomic dengan tajuk yang sama, One Punch Man, yang dirilis pada tahun 2009.

Selepas ia telah dibukukan pada tahun 2013, One Punch Man berjaya memperoleh keuntungan penjualan sebanyak 30 juta salinan di seluruh dunia, hingga membuatkan  Madhouse mengadaptasikan ke dengan siri televisyen kerana popularitinya.

Sementara itu, Henry Golding, yang diramalkan akan menjadi bintang utama, dilaporkan baru saja selesai penggambaran filem terbarunya dengan pelakon Indonesia Iko Uwais, G.I Joe: Snake Eyes pada bulan Februari.

Terkini

[VIDEO] Shanell Harun Cemas, Pekerja Butik Dirasuk Makhluk Halus

Pereka fesyen terkenal, Shanell Harun berkongsi pengalaman yang mencemaskan apabila salah seorang kakitangannya telah dirasuk makhluk halus. Nafi Cari Publisiti  Berkongsi...

Artikel Berkaitan