Minggu kelima The Masked Singer Malaysia yang berlangsung pada Jumaat lalu ternyata menggamatkan suasana apabila identiti si ayam jantan menepati tekaan para juri bahawa figura tersebut adalah pelakon popular, Hairul Azreen.

Janna Nick Teka Dengan Tepat

Menariknya lagi, Janna Nick yang merupakan juri jemputan menggantikan Ella pada minggu itu juga dapat meneka identitinya dengan tepat, kerana pernah berkerjasama dengan bintang filem Paskal itu. Hairul ternyata telah ‘kantoi’ apabila sering melakukan ‘signature pose’ yang dapat dikesan pihak juri.

IKLAN

Hairul menyatakan dia tidak menyangka kostum yang dipakainya itu boleh menjadi kesukaan ramai terutamanya kanak-kanak malah suami kepada pelakon dan pengacara Hanis Zalikha ini juga menerima sekiranya nama Ayam Jantan melekat sebagai panggilan.

“Penat saya naikkan nama Jerung Paskal. Tapi sekarang Ayam Jantan yang melekat. Tapi okay la saya takda masalah pun,” katanya.

Peminat Terkejut

Dalam pada itu, rata-rata peminat meluahkan rasa terkejut apabila tidak menyangka bahawa pelakon yang sinonim dengan filem aksi itu sebenarnya mempunyai bakat dalam bidang nyanyian.Sebagai kenangan, Hairul turut berkongsi video nyanyiannya di laman Instagram.

Dengan markah terendah sebanyak 72%, Hairul Azreen yang mempersembahkan lagu Cinta Dewa Dewi (nyanyian asal kumpulan Spider) tersingkir dari program nyanyian anjuran Astro Warna itu dan mendedahkan identitinya kepada para juri dan penonton.

Kini, tinggal 7 sahaja lagi selebriti di sebalik topeng – Orang Utan, Rajah Brooke, Wau, Enggang, Reno, Rafflesia dan Bunga Raya yang akan berentap demi gelaran juara pertama The Masked Singer Malaysia.