Setelah beberapa bulan bertarung secara atas talian, pertandingan mencungkil bakat Yippi Star Quest 2020 bakal sampai ke penghujungnya.

Masya Menentang Peserta Dari Filipina 

Mewakili Malaysia, penyanyi muda dan berbakat besar yang berjaya menawan industri muzik Cina tempatan dan baru sahaja melancarkan single terbaharu berjudul ‘Hapus’, Masya Masyitah, telah berjaya menewaskan peserta atas talian yang lain dan bakal mewakili negara dalam peringkat akhir menentang peserta dari Filipina, Phem, yang akan berlangsung secara atas talian pada 25 Oktober 2020 pada jam 8:30 malam menerusi portal aplikasi Yippi.

IKLAN

Tambat Hati Peminat

Walaupun Masya merupakan peserta berbangsa Melayu, penyanyi ini yang mahir dalam berbahasa Mandarin dengan sebutan yang jelas berjaya meraih perhatian dan menjadi pilihan utama di platform sosial Yippi. Pada malam separuh akhir, Masya telah menambat hati penonton atas talian dengan menyanyikan lagu-lagu dalam bahasa Mandarin, Melayu, Inggeris dan Indonesia yang mana telah dipinta sendiri oleh penonton.

Selain itu, Masya juga berjaya menarik minat dan mampu berinteraksi dengan baik dengan penonton atas talian dengan mempamerkan bakatnya, sekaligus menunjukkan kemampuan Masya bercakap dalam bahasa Mandarin sewaktu pertandingan tersebut sedang berlangsung. Perwatakannya menarik dan menyenangkan yang ditonjolkan membuatkan penonton daripada pelbagai kaum serata rantau Asia Tenggara telah sepakat mengundi penyanyi ini sehingga ke penghujungnya kerana percaya dengan bakatnya.

Dipilih Antara 3,000 Peserta 

Sebagai info,Masya telah dipilih sebagai juara di antara 3,000 peserta lain untuk mewakili Malaysia. Menariknya lagi oleh kerana sambutan yang luar biasa daripada pengguna aplikasi Yippi, pertandingan akhirYippi Star Quest 2020 akan dilanjutkan dari 1 jam ke 1 jam 30 minit dan keputusan akhir akan dikira dari jam 8 sehingga 10:30 malam dengan pertarungan sengit di antara kedua-dua finalis.

“Banyak yang telah saya pelajari dan pelbagai pengalaman yang saya peroleh sepanjang
berlangsungnya pertandingan ini terutamanya bagaimana hendak membuat penonton online terus berminat dengan persembahan saya. Tiada platform lain sehebat Yippi, saya sangat teruja untuk memberikan yang terbaik dan saya harap peminat saya di luar sana dapat menonton secara online dan terus memberikan sokongan yang padu,” jelas Masya.

Masya yang kini sedang giat berlatih bakal menunjukkan kekuatannya sebagai seorang penghibur dan pengaruh sosial media akan menampilkan Jeryl Lee dan Ribbon Ooi sebagai sokongan padu ketika pertandingan tersebut.