Enggan mengalah, penyanyi Muna Shahirah,26 nekad untuk sekali lagi mencuba ke Anugerah Juara Lagu (AJL) edisi akan datang dengan mempertaruhkan single terbaharunya.

Akui Kecewa Dengan AJL Lalu

Kegagalan lagu Teguh Setia ke AJL lalu telah membuatkan Muna berasa kecewa kerana sewaktu mempersembahkan lagu ciptaan Ibnu & Gouffran itu di pentas separuh akhir Juara Lagu yang lalu,penyanyi ini telah memberi sepenuh jiwa dan membuat sehabis baik.

IKLAN

Bagaimanapun, nasib tidak menyebelahinya dan mungkin bagi sesetengah penyanyi gagal melangkah ke AJL adalah perkara biasa, tetapi bagi Muna pula sebaliknya.Bagi Muna yang juga pemegang ijazah Sains – Matematik (USM), pentas akhir AJL itu merupakan pintu untuk menonjolkan diri serta bakatnya dan berada dipentas besar seperti AJL memang menjadi sasaran utama bagi meletakkan namanya lebih tinggi.

“Bukan tidak cermin diri atau menolak takdir, tetapi bagi saya peluang tidak selalunya datang kali ke 2 terutama pada pendatang baru seperti saya, memandangkan kini begitu ramai penyanyi baharu hampir setiap hari. Sebab itu saya paksa diri saya untuk buat sehabis baik sewaktu separuh akhir, dan bila keputusannya begitu saya rasa amat kecewa” dedah Muna

Pertaruhkan Single Duet 

Setelah Teguh Setia, Muna muncul dengan 2 lagi single solo berjudul Suratan Luka (ciptaan Sharon Paul & Gouffran, Lirik – Fedtri Yahya & A.Aida) dan Takdir Cinta (ciptaan – Nadi JM, Ibnu & Gouffran, Lirik – Nadi JM ) namun kedua-duanya tidak begitu menyerlah seperti Teguh Setia.

Kini, tampil dengan duet bersama pendatang baharu Zack Zakwan, Muna memperkenalkan lagu ‘Bagaimana’ ciptaan Gouffran dan Sang Hitam.

“Lagu ini benar benar mengembalikan semangat saya untuk Kembali berdiri, pertama kali dengar melodi dan baca lirik lagu ini membuatkan bulu roma saya meremang, seolah olah ada roh di dalam lagu ini yang memberi saya seribu kekuatan dan keyakinan” katanya lagi

Sebagai info, Zack atau namanya sebenar Muhamad Shahrul b Mohd Zakuan – 25 tahun sebelum ini pernah muncul dengan single pertama beliau berjudul Kenangan ciptaan Haqiem Rusli dan Sir Khan. Bakatnya mula ‘dihidu’ FMC Music menerusi aplikasi SMULE.