Shah Rukh Khan dan Gauri Khan merayakan ulang tahun ke-29 mereka pada hari Ahad, 25 Oktober 2020. Kisah cinta pasangan ini sering mendapat perhatian kerana mereka menganuti agama berbeza.

Gauri meraikannya dengan memuat naik foto mereka pada masa lalu. Dalam pada itu, pasangan ini sempat mengungkit kisah malam pertama yang menyedihkan gara-gara pelakon Hema Malini.

IKLAN
Via Bollywoodshaadis

Shah Rukh Khan dan Gauri Khan telah melayari bahtera rumah tangga selama 29 tahun. Pasangan ini masih romantis dan harmoni dengan kehadiran tiga orang anak mereka. Meraikan ulang tahun perkahwinan mereka, Gauri memuat naik foto-foto lalu di Instagram bersama suaminya. Mereka berdua dilihat sedang menyaksikan pertandingan kriket di mana wajah Shah Rukh Khan masih kelihatan muda.

Mengenang kembali pada masa lalu, Shah Rukh Khan dan Gauri berkongsi kisah malam pertama yang telah dirosakkan oleh Hema Malini. Pada masa itu, pelakon berusia 54 tahun itu terlibat dalam penggambaran filem Dil Aashna Hai dan ia merupakan debut arahan Hema.

Via Bollywoodshaadis

Pada hari perkahwinan, Hema memanggil Shah Rukh Khan untuk menemuinya di lokasi penggambaran dan dia dengan cepat pergi ke sana bersama Gauri.

Tiba di lokasi, Hema belum tiba dan Shah Rukh Khan memulakan proses penggambaran pada jam 11 malam. Sebenarnya pada masa itu, Shah Rukh Khan berusaha keras untuk mendapatkan peranan dalam filem dan Hema tidak muncul sehingga penggambaran selesai pada jam 2 pagi.

Via Bollywoodshaadis

Dengan perasaan sedih, Shah Rukh Khan pergi ke bilik persalinan dan melihat Gauri sedang tidur di kerusi besi dengan memakai sari, barang kemas dan choodha kerana dia tidak sempat menukar pakaian setelah berkahwin.

Dia menangis melihatnya ketika Gauri sedang tidur dengan nyamuk. Dipetik dari Bollywood Shaadis, ini tidak dapat dilupakan oleh Shah Rukh Khan dan Gauri Khan.

Kami pasti Shah Rukh Khan dan Gauri Khan akan selalu mengingati malam pertama mereka ini sampai bila-bila!