Aktor nombor satu di India, Shah Rukh Khan antara artis Bollywood yang wajahnya sangat berbeza ketika dia di sekolah. Namun terdapat juga beberapa artis Bollywood yang lain tidak berubah penampilannya sejak zaman dahulu lagi.

Seperti yang dilihat dari gambar sekolah lama berikut yang dikumpulkan oleh Murai MY dari India Times. Gambar lama ketika mereka di sekolah agak jarang anda ketahui!

Jom kita lihat gambar lama selebriti Bollywood ketika mereka bersekolah.

1Amitabh Bachchan

Artis legenda Bollywood Amitabh Bachchan belajar di Sherwood College, Nainital. Dalam foto semasa di sekolahnya, Bachchan  yang duduk di tengah-tengah, sebijik macam wajah  anaknya, Abhishek Bachchan.

2Shah Rukh Khan

Shah Rukh Khan mendapat pendidikan di St. Columba di Delhi. Dia kemudian meneruskan pendidikannya sehingga menamatkan pengajian di Hans Raj College. Shah Rukh Khan terkenal kerana rajin dan suka bersukan. Dalam foto bersama rakan-rakannya, wajah suami Gauri Khan ini sangat berbeza dengan potretnya sekarang.

IKLAN

3Ranveer Singh

Ranveer Singh menamatkan pengajian sarjana dari Indiana University, Bloomington, Amerika Syarikat. Setelah menamatkan pengajian, Ranveer kembali ke India untuk memulakan kariernya dalam industri filem.

4Deepika Padukone

Deepika Padukone adalah salah seorang artis yang wajahnya tidak berubah sejak sekolah. Malah Deepika terlihat lebih muda sehingga ke hari ini. Dia menamatkan sekolah di Sophia High School, Bangalore.

5Kareena Kapoor

Wajah muda Kareena Kapoor juga tidak jauh berbeza dengan gambarnya sekarang. Kareena diketahui pernah bersekolah di Jamnabai Narsee School, Mumbai sebelum akhirnya berpindah ke Welham Girls School di Dehradun. Dalam temu bual, Kareena mengakui bahawa dia adalah pelajar biasa.

6Aishwarya Rai

Sebelum memasuki dunia lakonan, Aishwarya Rai bercita-cita mahu menjadi seorang doktor atau mengikuti jejak ayahnya sebagai ahli biologi. Ini kerana dia seorang pelajar yang pintar. Aishwarya bahkan menyelesaikan 90 peratus peperiksaan HSCnya di Mumbai. Aishwarya bersekolah di Arya Vidya Mandir High School dan kemudian melanjutkan pendidikannya di Jai Hind College selama setahun.

IKLAN

7Katrina Kaif

Katrina dilahirkan di Hong Kong dan kemudian tinggal di China, Jepun, Perancis, Switzerland sebelum akhirnya berpindah ke Amerika dan berakhir di tanah air ibunya di London. Oleh itu, Katrina Kaif dan adik-beradiknya hanya boleh bersekolah di rumah atau home-schooling. Walaupun begitu, sekarang dia adalah salah seorang pelakon paling berjaya di Bollywood.

8Salman Khan

Siapa sangka, Salman Khan adalah atlet renang yang hebat di zaman sekolahnya. Dia menamatkan pengajian di St. High School. Stanislaus di Bandra, Mumbai. Salman melanjutkan pelajarannya di St. Kolej Xavier tetapi tercicir. Salman Khan sangat comel ketika dia masih muda. Pandangan tajam itu tidak berubah.

9Priyanka Chopra

Oleh kerana bapanya adalah seorang doktor tentera, Priyanka Chopra difahamkan berpeluang tinggal hampir di seluruh India. Dia dan keluarganya sering berpindah rumah kerana pekerjaan bapanya. Priyanka lulus ketika pengajiannya di Army Public School Barailley UP dan belajar di Jai Hind Mumbai. Kini, Priyanka telah menjadi salah satu pelakon Bollywood paling berjaya di Hollywood.

10Shilpa Shetty

Shilpa Shetty mengikuti pendidikan sekolah menengah di St. Anthony Girls’ High School di Chembur, Mumbai. Dia kemudian belajar di Podar College, Matunga. Shilpa Shetty adalah seorang penari Bharatanatyam, dan merupakan kapten pasukan bola tampar pada zaman sekolahnya.