Sebelum ini,lima selebriti termasuk seorang wanita terdiri daripada pelakon, penyanyi dan pengacara telah tampil memberi keterangan di Ibu Pejabat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) di Putrajaya baru-baru ini berkaitan aktiviti pengubahan wang haram oleh sindiket Macau Scam dan perjudian dalam talian.

Bantu Siasatan 

Dalam pada itu, pelawak dan pengacara popular Nabil Ahmad, 37 telah mengesahkan dia antara individu yang tampil memberi keterangan di Ibu Pejabat SPRM bagi membantu siasatan. Memetik laporan dari Harian Metro, dia mendedahkan segalanya telah diselesaikan kerana dia tidak terbabit dengan kes ini.

IKLAN

“Kes ini sudah selesai. Mereka tanya berkenaan pembukaan kedai minuman Bubble Bee di Seremban dan saya maklumkan ia belum beroperasi lagi.

“Selepas itu mereka terus tak tanya apa-apa lagi dan itu sahaja soalannya. Ini kerana kalau tiada kedai buat apa nak siasat,” katanya

Serahkan Pada Shuib

Mengenai tarikh pembukaan kedai nya, Nabil menyerahkan segala-galanya kepada Shuib dan dalam masa yang sama turut menzahirkan rasa simpati atas nasib yang dialami oleh rakan seangkatannya itu.

“Tunggulah kes Shuib selesai baru akan diteruskan. Lagipun semua urusan termasuk sewa kedai dia yang uruskan.

“Saya memang nak sangat buka kedai itu tapi tetap kena tunggu kesnya selesai. Saya sangat simpati dengan Shuib.

“Saya lega apabila tidak dikaitkan tapi saya harap kita dapat doakan untuk Shuib. Allah uji dia dan nak naikkan darjatnya,” katanya lagi