Jungkook BTS telah dinobatkan sebagai The Sexiest International Man 2020 (Lelaki Paling Seksi Antarabangsa 2020) oleh majalah mingguan Amerika, People. Status ini dicapai berdasarkan tinjauan pembaca People yang dijalankan selama kira-kira sebulan sejak Oktober 2020.

Dalam kategori Sexiest International Man 2020, Jungkook BTS ‘bersaing’ dengan beberapa artis lain seperti pelakon Dan Levy (Kanada), pemuzik Keith Urban (Australia), pelakon Matthew Rhys (Wales) dan pelakon Paul Mescal (Ireland).

IKLAN

Kategori The Sexiest International Man 2020 juga dilancarkan untuk pertama kalinya tahun ini. Ini menjadikan anggota termuda BTS itu pertama memegang gelaran pilihan pembaca Rakyat pada tahun 2020.

Selain Jungkook, kumpulan BTS sebenarnya juga masuk dalam senarai Sexiest Chart-Topper 2020. Mereka bersaing dengan beberapa artis Hollywood seperti Harry Styles, Bad Buddy, Roddy Ricch, dan The Weekend.

Namun, gelaran itu diberikan kepada Harry Styles yang menyapu bersih carta Hollywood dengan lagu Watermelon Sugar.

Berdasarkan pilihan pembaca People, Brad Pitt telah dinobatkan sebagai Guy Who Has Been Sexy So Long (Lelaki Seksi Sepanjang Masa).

Pengiran Muda Abdul Mateen Turut Tercalon

Sementara itu, Putera Harry berjaya merampas status Sexiest Royal atau Raja Paling Seksi dari Putera William. Kategori ini turut mencalonkan Yang Teramat Mulia Paduka Seri Pengiran Muda Abdul Mateen, iaitu anak kesepuluh Sultan Brunei, Sultan Hassan Bolkiah dan bekas isteri Hajjah Mariam.