Sebentar tadi,industri fesyen dan hiburan dikejutkan dengan khabar yang menyedihkan yang mana pereka fesyen terkenal Eddymohaizz dilaporkan telah meninggal dunia.

Meninggal Dunia Pada Waktu Zohor

Via Instagram Diva AA

Allahyarham Eddy atau nama sebenarnya Rohaidi Bin Hashim dilaporkan meninggal dunia pada jam 1.02 tengahari tadi selepas mendapatkan rawatan di unit penjagaan rapi (ICU) di sebuah hospital swasta di Damansara. Khabar yang menyedihkan itu turut dikongsi oleh ramai penggiat seni dan kenala rapat Allahyarham di media sosial.

IKLAN
via Instagram BK Khai

Sebagai info, sepanjang hayatnya Allahyarham Eddy banyak menyediakan busana-busana menarik buat selebriti-selebriti popular tanah air. Ini termasuklah sepasang sut hijau yang dipakai oleh pengacara Nabil Ahmad ketika mengacarakan Gegar Vaganza 7 (GV7) pada dua minggu lalu yang menarik perhatian ramai warganet kerana mempunyai persamaan seperti busana yang digayakan oleh Ratu Britain, Ratu Elizabeth II.

Difahamkan, jenazah Allahyarham akan dikebumikan di Kajang, Selangor hari ini selepas solat Asar. Salam takziah buat keluarga Allahyarham dari kami di Murai.my. Al-Fatihah.