realme membawa kategori produk baru ke pasaran Malaysia! Terbaru jenama kegemaran rakyat Malaysia ini memuat naik satu lagi pembayang bahawa TV pintar atau Smart TV mereka akan segera muncul di pasaran tempatan tak lama lagi.

realme telah memperluas katalog produk dengan TV pintar mereka lebih awal  di negara lain tetapi tidak pernah membawanya ke Malaysia. Kali ini, nampaknya mereka akan membawa ke Malaysia akhirnya melalui poster baru yang dikongsi di laman Facebook rasmi Malaysia.

IKLAN

Poster itu dilengkapi dengan tulisan “Watch The TV” dan penggunaan slogan jenama “Leap To Next” di atas.

Buat masa ini, mereka tidak mendedahkan butiran terperinci mengenai Smart TV yang bakal dilancarkan. Namun kita dapat melihat pasaran realme di India memberi petunjuk terdapat Smart TV SLED 4K yang bersaiz 55 inci dijual dengan harga IDR 42999 (~ RM 2374).

Khabarnya TV Android ini siap terpasang dengan Chromecast. Sementara itu panel S-LED menawarkan output warna NTSC 108%, dan resolusi skrin asli 3840 × 2160.  .Selain itu, terdapat juga TV pintar realme yang hadir dalam model 32 inci dan 43 inci – yang pertama adalah HD, sementara yang kedua adalah Full HD.

Apa-apa pun kita nantikan maklumat lanjut dari realme beberapa hari ini!