Menerusi laman Twitter rasmi mereka, Ejen Ali telah berkongsi sekeping foto sebuah skrip yang tertera Ejen Ali: The Movie 2 sekaligus mengesahkan kesinambungan filem animasi hebat ini.

Ramai Teruja 

Dalam perkongsian itu, kelihatan sekual Ejen Ali yang masih belum dimuktamadkan tajuknya namun penulis skrip nya telah pun dinyatakan. Dibarisi oleh empat orang penulis skrip, perkongsian itu ternyata membuatkan ramai peminat teruja untuk menantikannya biarpun tarikh tayangannya tidak diumumkan lagi.

IKLAN
via Twitter Ejen Ali

Sekadar info, filem Ejen Ali telah berjaya mencatatkan beberapa rekod dan sejarahnya tersendiri. Filem terbitan bersama Primeworks Studios dan Wau Animation itu menduduki carta tiga filem tempatan yang mencatat kutipan terbanyak sepanjang zaman selepas Munafik 2 (RM48 juta) dan Hantu Kak Limah (RM36 juta) selain berada carta teratas filem pecah panggung tempatan 2019 dengan capaian RM30 juta kutipan.

Selain itu, Ejen Ali The Movie turut mencipta rekod baru apabila kutipan filem terbabit berjaya mengatasi kutipan filem animasi Upin & Ipin: Keris Siamang Tunggal dan Boboiboy The Movie 2 sebelum ini sekaligus menjadi filem animasi paling popular ketika ini.