Menerusi perkongsian yang dibuat oleh penyampai radio Rakita, Amirul Agam di ruangan komen akaun Instagram Artortoise memaklumkan bahawa pengasas seni digital itu yang dikenali sebagai Ise telah pun meninggal dunia pada jam 1.37 pagi tadi (Selasa).

Meninggal Dunia Awal Pagi Tadi

Via Instagram ikhsanise

Menurut Amirul, berita pemergian Ise atau nama sebenarnya Mohamad Ikhsan Bin Kamarudin telah dimaklumkan sendiri oleh adik Allahyarham.

IKLAN

“Assalamualaikum semua. Dukacita dimaklumkan Mohamad Ikhsan Bin Kamarudin (Ise) atau Artortoise telah kembali ke rahmatullah pada jam 1.37 pagi (Selasa). Mohon sedekahkan Al-Fatihah kepada arwah moga ditempatkan bersama golongan orang-orang yang beriman. Al-Fatihah. Berita Sahih dari adik kandung arwah” tulis Amirul pada hantaran terakhir Artortoise

Berita pemergian kartunis terkenal itu ternyata mengejutkan ramai pihak termasuk buat selebriti terkenal tanah air seperti Dato Sri Siti Nurhaliza, Hafiz Hamidun dan ramai lagi.

Terdahulu, Allahyarham Ise telah dimasukkan ke hospital pada Oktober lalu bagi mendapatkan rawatan kanser yang dihadapinya sebelum turut disahkan mengalami penyakit Hepatitis B.

Sepanjang hayatnya,Allahyarham Ise dikenali ramai kerana sering kali berkongsi mesej-mesej tersirat dan nasihat mengenai perihal isu semasa menerusi lakaran animasi yang dibuatnya. Salam takziah dari kami di Murai.my buat keluarga Allahyarham Ise. Al-Fatihah.