Nur Edlynn Zamilleen Muhamad Amin, 15 atau lebih dikenali sebagai Cik B meluahkan rasa sedih dan terkilan di laman Twitter nya apabila terdapat segelintir netizen memberikan kecaman dan pelbagai tuduhan yang melampau selepas melancarkan single terbaharunya, Tolonglah.

Cik B Nafi Masuk Industri Kerana Kekayaan 

Menyangkal dakwaan kononnya dia memasuki industri seni dengan kekayaan keluarga nya, menurut Cik B dia mencuba nasib sebagai penyanyi dan pelakon sebelum ini kerana ingin mecari rezeki.

IKLAN

Malah tegas Cik B, ibunya yang juga usahawan kosmetik popular Dato Sri Vida (DSV) telah bekerja keras untuk mereka sekeluarga sebelum ini dan bukanlah hanya sekadar duduk di rumah.

“Netizen cakap ‘kaya bolehlah’ lol!”

“Cik B buat semua itu nak cari duit jugalah bro! Orang bayar Cik B untuk nyanyi,berlakon dan sebagainya.Alhamdulillah!”

“Ingat senang ke?Mama kaya sebab kerja! Cik B pun kerja! Bukan duduk rumah goyang kaki dengki dengan orang. Alhamdulillah rezeki” tulis Cik B

Tidak Akan Mengalah 

Meskipun berasa sedih dengan kecaman yang diterima, menerusi sebuah tweet lain jelas pelakon Lelaki Lingkungan Cinta ini dia sama sekali tidak akan mengalah dan akan memperbaiki kelemahannya pada masa akan datang.

“Hey semua, Cik B akan cuba perbaiki mana patut dan juga Cik B tak mudah give up. I can do whatever I want and you can do whatever you want just trust yourself” kongsinya

Untuk rekod video muzik Tolonglah hasil ciptaan sepenuhnya oleh Cik B itu kini telah mendapat lebih dari 3 juta tontonan sejak dilancarkan pada 8 hari yang lalu.

Selepas bergelar pelakon dan penyanyi, Cik B juga bakal tampil sebagai pelawak dengan menyertai Muzikal Lawak Superstar bersama kumpulan ABC yang turut dianggotai oleh pelawak Chiwan dan Achok Chilok.

IKLAN