FamilyMart sudah menjadi pilihan kegemaran rakyat Malaysia untuk menikmati makanan ringan, minuman dan pencuci mulut seperti ais krim Sofuto yang popular. Namun ada kali ini ada sesuatu yang berbeza telah diperkenalkan oleh FamilyMart.

Kedai serbaneka dari Jepun itu memuatnaik sajian baru laman Facebook mereka dengan mengumumkan pelancaran Bubur Cha Cha Asia Tenggara versi mereka sendiri iaitu Bubble Cha Cha!

IKLAN

Mereka menulis;

“Bersedia untuk rasa sajian kegemaran baru anda – Bubble Cha Cha! Bubble Cha Cha baru yang berkrim dan sangat menarik, terdapat dalam pilihan panas dan sejuk, sesuai untuk hari yang panas atau sejuk.

“Pencinta pencuci mulut akan menikmati pencuci mulut berkrim dengan pes taro manis yang diimport dari Taiwan, dihiasi dengan gelembung kristal yang lembut dan kenyal.”

Walaupun Bubur Cha Cha biasanya disajikan dengan sago mata ikan, keladi dan keledek namun  FamilyMart telah memberikan Bubble Cha Cha mereka dan sentuhan menarik dengan menggunakan gelembung kristal atau crystal bubbles khas mereka!

Kami tidak sabar untuk mendapatkan semangkuk panas Bubble Cha Cha yang menyelerakan ini. Difahamkan semangkuk Bubur Cha Cha berharga RM6.90 untuk penyediaan panas dan RM8.90 untuk sejuk.