Nama Siti Nurhaliza Bakal Terpahat Dalam Walk Of Fame Adelaide!

Mengikut laporan antarabangsa, penyanyi yang mendapat jolokan 'Celine Dion Asia Tenggara' itu telah memenangi hampir 300 anugerah dalam dan luar negara dan berjaya memenangi hati penonton yang hadir pada festival tersebut.

Mesti Baca

Setiap tahun sebanyak nama tiga bintang antarabangsa bakal dipahatkan dalam Walk Of Fame di Sungai Torrens, Adelaide Australia yang mana pengiktirafan ini diberikan buat mereka yang pernah melakar sejarah di pentas Adelaide Festival Centre sejak ia mula dibuka pada tahun 1973.

Nama Siti Nurhaliza Di Walk Of FameĀ 

Walk of Fame tersebut yang telah memberi pengiktifan lebih dari 130 buah nama selebriti serata dunia memperkenalkan tiga kategori pada setiap tahun berdasarkan Undian Terbuka, Pilihan Pengkritik dan Pilihan Adelaide Festival Centre (AFCT). Bagai tahun ini,buat pertama kalinya dalam sejarah industri muzik tanah air, nama penyanyi kesayangan ramai Dato Sri Siti Nurhaliza bakal menjadi tatapan di Walk Of Fame tersebut sebaris dengan selebriti dan pengkarya tersohor dunia.

Berjaya Menarik Perhatian Penonton

Memecah rekod undian secara atas talian, Siti yang memenangi kategori undian terbuka itu pernah mengadakan persembahan di ‘Adelaide Festival Centre, OzAsia Festival’ pada tahun lalu. Mengikut laporan antarabangsa, penyanyi yang mendapat jolokan ‘Celine Dion Asia Tenggara’ itu telah memenangi hampir 300 anugerah dalam dan luar negara dan berjaya memenangi hati penonton yang hadir pada festival tersebut.

Selain Siti, dua lagi nama bintang antarabangsa yang bakal diabadikan di Walk Of Fame itu adalah penari, Frances Rings dan pemuzik William Barton. Difahamkan, untuk edisi 2019 itu sebanyak 11 nama telah dicalonkan berdasarkan pencapaian kategori masing-masing.

Terkini

Lebih Dari 1,000 Aduan Mahu Persembahan Grammy Cardi B Dan Megan Thee Stallion Dihentikan

Cardi B dan Megan Thee Stallion membuat persembahan lagu hit no.1 mereka, "WAP" pada Anugerah Grammy pada Mac 14...

Artikel Berkaitan