Selepas 12 Tahun, Andy Lau Dedah Alasan Tak Jemput Kawan Ke Majlis Pernikahannya

Mesti Baca

Gempar! Pengarah & Suami Aktres Terkenal DM Teman Lelaki Nur Sajat?

Kontroversi mengenai usahawan sensasi Nur Sajat telah menarik ramai perhatian untuk memberi kenyataan termasuklah para selebriti iatu suami kepada...

Mak Ayah Dihina Sampai Panggil ‘Bodoh’? Dekati Kisah Kak Girl Yang Menyentuh Hati

Kak Girl sebak hingga mengalirkan air mata dalam sebuah video temubual eksklusif bersama selebriti dan influencer oleh Subhome. Dalam video...

Memakai Gelang Berlian Puteri Diana, Ini Alasan Meghan Markle

Meghan Markle memakai perhiasan istimewa sewaktu wawancara beliau yang bakal datang dengan Oprah Winsfrey. Memakai Gelang Berlian Mendiang Puteri Diana Sewaktu...

Pelakon Andy Lau jarang terbuka mendedahkan hal kehidupan peribadinya. Namun, baru-baru ini bintang Hong Kong yang berusia 59 tahun itu berkongsi kisah perkahwinannya.

Dalam siaran terbaru di Douyin. Ia adalah aplikasi TikTok namun  dikenali di China sebagai Douyin. Andy Lau mendedahkan mengapa dia tidak menjemput tetamu ke majlis perkahwinannya dengan model berasal dari Malaysia Carol Chu pada tahun 2008.

Ternyata dia bimbang jika dia lupa mengundang atau tercicir salah seorang sahabatnya, jadi dia memutuskan untuk tidak mengundang mana-mana tetamu.

“Saya takut jika terlupa salah satu kawan baik saya dalam senarai tetamu yang dijemput. Ini akan menyakitkan seseorang yang tidak saya jemput, jadi saya pada acara makan malam, saya sama sekali tidak menjemput tetamu,” katanya.

Dipetik dari Goody Feed, bintang filem The White Storm 2 itu bertemu dengan Carol Chu pada tahun 1986. Mereka berkahwin pada tahun 2008, tetapi perkahwinan mereka disembunyikan dan tidak pernah disebarkan di media.

Andy Lau Foto: Getty Images

Andy Lau mengaku menyembunyikan hubungan dan perkahwinannya dari media demi isterinya. Menurutnya, Carol malu disorot oleh media.

BACA: Orang Penang Rupanya! 7 Fakta Isteri Andy Lau, Anak Usahawan Malaysia 

Sementara itu,  penampilan Andy Lau di aplikasi Douyin telah menggembirakan peminat. Setelah hanya dua hari memiliki akaun, bintang aksi ini mempunyai sehingga 45 juta pengikut. Malah, ketika melakukan siaran langsung, Andy Lau berjaya mengumpulkan 32 juta penonton.

Terkini

Bintang Filem Star Wars Kesal Kerana Gangguan Rasis & Seks

Bekas bintang 'Star Wars', Kelly Marie Tran ini menghapuskan akaun Instagram beliau pada Jun 2018 kerana gangguan rasis dan...

Artikel Berkaitan