Isu Memakai Pakaian Yang Serupa Dengan Jisoo BLACKPINK , Ini Respon JYP Entertainment

Mesti Baca

Gempar! Pengarah & Suami Aktres Terkenal DM Teman Lelaki Nur Sajat?

Kontroversi mengenai usahawan sensasi Nur Sajat telah menarik ramai perhatian untuk memberi kenyataan termasuklah para selebriti iatu suami kepada...

Mak Ayah Dihina Sampai Panggil ‘Bodoh’? Dekati Kisah Kak Girl Yang Menyentuh Hati

Kak Girl sebak hingga mengalirkan air mata dalam sebuah video temubual eksklusif bersama selebriti dan influencer oleh Subhome. Dalam video...

Memakai Gelang Berlian Puteri Diana, Ini Alasan Meghan Markle

Meghan Markle memakai perhiasan istimewa sewaktu wawancara beliau yang bakal datang dengan Oprah Winsfrey. Memakai Gelang Berlian Mendiang Puteri Diana Sewaktu...

JYP Entertainment mengeluarkan permintaan maaf secara rasmi mengenai isu pakaian dalam video baru Melody Project Dahyun TWICE dan Chaeyoung.

Pakaian Seakan Sama Dengan Jisoo BLACKPINK

Baru-baru ini, Dahyun dan Chaeyoung released sebuah parodi duet Rain dan PARK Jin “Switch to Me” untuk video Project Melody terbaru mereka.

Tidak lama kemudian, stylist BLACKPINK post screenshot dari video mereka untuk insta story beliau dan menulis, pakaian yang direka khas oleh saya berada dalam sesuatu yang tidak dilakukan oleh beliau. Lebih khusus lagi, beliau bercakap mengenai jaket atau Jeogori yang dipakai oleh Dahyun.

“Eh??!! sebuah pakaian custom-designed dari saya, tapi yang saya tidak buat??!!

Posting tersebut menimbulkan spekulasi bahawa stylist tersebut merujuk kepada persamaan antara hanbok (pakaian tradisional Korea) yang dipakai dalam video dan hanbok yang beliau customized untuk video muzik BLACKPINK “How You Like That”.

JYP Entertainment Membuat Kenyataan Maaf

Isu pakaian yang sama itu menyebabkan agensi JYP Entertainment mengeluarkan kenyataan memohon maaf dan menjelaskan apa yang berlaku.

“Hello, ini JYP Entertainment.

Berkenaan dengan pakaian dari video Melody Project Dahyun dan Chaeyoung, hanbok tersebut dibeli dari syarikat pengeluar hanbok, dan kami tidak mengenali persamaannya dengan betul. Kami memohon maaf atas perkara ini.

Kami telah memberi penjelasan mengenai situasi yang berlaku dan memohon maaf kepada pereka. Kami akan lebih berhati-hati pada masa akan datang agar kejadian seperti ini tidak akan berulang lagi.”- JYP Entertainment

Apa komen anda?

Terkini

Unik & Menarik! Koleksi Alphabet dUCk Cipta Kelainan Kepada Si Pemakai

Dengan membawakan huruf abjad A – Z, dUCk mengajak orang ramai untuk “Jadi Diri Anda Yang Sebenar” (Truly be...

Artikel Berkaitan