Nur Sajat Dedah Anggota Badan Jadi Bengkak, Tidak Dapat Hadir Ke Mahkamah

Difahamkan, pasukan penguat kuasa JAIS akan menangkap usahawan itu untuk dibawa ke mahkamah bagi proses perbicaraan selepas menerima waran tangkap.

Mesti Baca

Selasa lalu, media tempatan melaporkan usahawan selebriti sensasi, Nur Sajat Kamaru zaman dikenakan waran tangkap oleh Mahkamah Tinggi Syariah Shah Alam selepas gagal hadir ke prosiding sebutan semula kes berpakaian seperti wanita tiga tahun lalu.

Mempunyai Masalah Kesihatan

Terbaru, memetik laporan Utusan Malaysia, Sajat mendakwa dia mempunyai alasan yang kukuh tidak dapat hadir ke mahkamah pada 23 Februari lalu. Jelas pelantun Makhluk Penggoda ini, dia tidak dapat pada saat akhir berikutan mempunyai masalah kesihatan selain turut mendakwa mempunyai pengesahan bertulis daripada doktor.

“Saya tak sihat, muka dan anggota badan saya tiba-tiba menjadi bengkak akibat alahan makanan. Surat pengesahan doktor pun saya ada kalau tidak percaya,” katanya seperti dipetik Utusan Malaysia.

Sajat Masih Trauma

Dalam pada itu, Sajat beras hairan kerana pihak Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) masih belum memberi dan menghantar laporan penuh berhubung pertuduhan yang dibuat ke atasnya sebelum ini. Akui Sajat, dia tidak berpuas hari dan masih trauma dengan apa yang terjadi ketika dipanggil memberi keterangan di pejabat JAIS bulan lalu.

Via Instagram Nur Sajat

Jelasnya lagi, dia berasa seperti dibuli kerana mendakwa tidak diberikan hak sebagai rakyat negara ini.

“Kalaulah saya mengelak dan mahu lari, lebih baik terus pindah luar negara terus. Buat apa saya beri kerjasama selama ini?

“Terus-terang, saya tak takut, tetapi lebih kepada sedih dan kecil hati diperlakukan sebegitu,” luahnya lagi

Dalam perkembangan lain, menerusi laporan Berita Harian Online pula, JAIS dikatakan menunggu waran tangkap dikeluarkan Mahkamah Tinggi Syariah Shah Alam terhadap Nur Sajat sebelum mengambil tindakan susulan.

Difahamkan, pasukan penguat kuasa JAIS akan menangkap usahawan itu untuk dibawa ke mahkamah bagi proses perbicaraan selepas menerima waran berkenaan.

“Kami jangka waran itu akan diterima hari ini. Sebaik terima waran itu, kita akan usaha cari dan tangkap Sajat.

“Setakat ini, kita masih menunggu waran itu,” katanya menerusi BH

Terdahulu, Sajat mengaku tidak bersalah di Mahkamah Tinggi Syariah di sini atas tuduhan sebagai seorang lelaki berpakaian menyerupai wanita sekitar 2018. Malah, sebelum itu tular apabila Sajat mendakwa dirinya telah dikasari serta dilayan buruk oleh pihak Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) ketika tampil membantu proses siasatan di Ibu Pejabat JAIS.

Terkini

Rahsia Kecantikan Kulit Glowing Pelakon Bollywood – Kareena Kapoor

Siapa yang tidak mengenali pelakon cantik Bollywood ini, Kareena Kapoor. Pelakon filem Kabhie Kushie Kabhie Gham ini walaupun usianya...

Artikel Berkaitan