Netizen Pertahankan Neelofa Selepas Digelar Bohs*a Kelantan

Ujar salah seorang daripada mereka, biarpun tertanya mengenai kebenaran rentas negeri yang diterima oleh Neelofa dan suaminya, namun ia tidak bermaksud orang ramai boleh melabelkan selebriti itu sedemikian.

Mesti Baca

Isu pasangan selebriti, Neelofa dan PU Riz didakwa merentas negeri kononnya untuk berbulan madu di Pulau Langkawi, Kedah masih hangat diperkatakan.

Gelar Neelofa Jalang?

Biarpun pihak berkaitan telah menjelaskan tujuan pengantin baharu itu ke Langkawi atas urusan kerja namun terdapat segelintir netizen masih mempertikaikannya. Ini termasuklah membuat kecaman melampau terhadap bekas pengacara MeleTOP itu dengan beranggapan bahawa Neelofa masih bersikap ‘jalang’ dan bersifat kenegerian.

“Dah berniqab pun masih tak hilang perangai Bohs*a Kelantan dia” tulis seorang pengguna laman Twitter

Kecaman tersebut dibuat selepas Neelofa meluahkan rasa syukur kerana mendapat publisiti yang meluas mengenai cawangan terbaharu Chatime miliknya yang akan dibuka di pulau peranginan tersebut.

“Bertenang semua di luar sana..tak launch(rasmi) lagi free marketing (promosi percuma) dah gegar satu negara. Syukur rezeki Allah atur, now (sekarang) berjuta orang tahu outlet (cawangan) Chatime saya akan dibuka di Langkawi” tulis Neelofa

Sudah Padam Ciapan 

Dalam pada itu, rata-rata pengguna laman Twitter bertindak mempertahankan Neelofa daripada dikecam sedemikian.

Ujar salah seorang daripada mereka, biarpun tertanya mengenai kebenaran rentas negeri yang diterima oleh Neelofa dan suaminya, namun ia tidak bermaksud orang ramai boleh melabelkan selebriti itu sedemikian.

Bagaimanapun, menerusi carian Murai.my, ciapan tersebut telah pun dipadam oleh netizen itu tidak lama kemudian.

Dalam perkembangan berkaitan, media tempatan melaporkan Polis Diraja Malaysia (PDRM) akan menjalankan siasatan terhadap pasangan itu selepas didakwa sedang berbulan madu di Pulau Langkawi. Difahamkan,sekiranya dakwaan tersebut adalah benar mereka jelas melanggar prosedur operasi standard (SOP) Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB).

Terkini

Azhar Osman Kembali Selepas ‘Hiatus’ Dalam Industri Muzik

Setelah bertahun lamanya tidak mendengar perkembangan terbaharu pelakon dan penyanyi ini, Azhar Osman, kini kembali memeriahkan industri muzik dengan...

Artikel Berkaitan