Shuk Sahar Buka Kafe Minuman, Nafi Tiru Jenama Terkenal

Nafi cuba meniru jenama terkenal, jelas Shuk,kafe nya lebih memfokus kepada jualan minuman tular yang mengikuti trend semasa namun yakin berbeza daripada mana-mana pengalaman minuman yang pernah ramai nikmati.

Mesti Baca

Biarpun pernah dikecam dan dicemuh sebelum ini berikutan terpalit dengan pelbagai kontroversi tular, pelawak dan bekas penyampai radio Hot FM, Shuk Sahar enggan menjadikannya sebagai titik noktah dalam mencari rezeki.

Shuk Buka Kafe

Komited untuk terus memandang ke hadapan, Shuk atau nama sebenarnya Mohammad Shukri Mohammad Sahar, 35, kini lebih selesa meletakkan fokusnya dalam bidang perniagaan menerusi pembukaan Semooth Cafe yang baharu sahaja dilancarkan baru-baru ini.

Menurut Shuk, idea untuk menghasilkan kafe ini sebenarnya sudah lama dan memandangkan secara kebetulan kini sudah tidak lagi terikat dengan komitmen sebagai penyampai radio, ini adalah waktu yang sesuai untuk dia beralih tumpu pada impian yang satu ini.

“Ada cerita di sebalik nama kafe ini sebenarnya. Semasa sedang duduk berbincang dengan pasukan saya, macam-macam nama yang kami cuba beri untuk disesuaikan dan dijadikan satu jenama.

“Tetapi semua nama itu serba tidak kena. Sehinggalah satu hari, semasa di rumah, saya ternampak sekumpulan semut. Kemudian terus dapat ilham untuk menjenamakan kedai sebagai Semooth Cafe,”katanya dalam kenyataan pada Murai.my

Nafi Tiru Jenama Lain 

Nafi cuba meniru jenama terkenal, jelas Shuk,kafe nya lebih memfokus kepada jualan minuman tular yang mengikuti trend semasa namun yakin berbeza daripada mana-mana pengalaman minuman yang pernah ramai nikmati.

“Mungkin akan ada yang kata Semooth Cafe seolah-olah meniru jenama minuman terkemuka yang lain. Perkara itu tidak benar kerana setiap minuman yang dihasilkan di sini memang berbeza.

“Antara yang istimewa di sini ialah Vanilla Salted Caramel Smoothies, Chocolate Kinder Joy Smoothies dan Strawberry Pavlova Drinks.

“Tetapi kami ada banyak lagi produk minuman kraf yang disediakan di Semooth Cafe. Semuanya pasti mengena dengan selera dan pilihan penggemar minuman manis,”katanya lagi

Menariknya, segala produk minuman di kafe ini tidak menggunakan gula kecuali gula gantian sebagai bahan utamanya demi memberikan yang terbaik buat pelanggan.

Taja 5 Pelanggan Seumur Hidup

Dalam pada itu, sempena pembukaan sulung Semooth Cafe, Shuk juga ingin berkongsi rezeki dengan individu bertuah yang mengunjungi kafe tersebut.

Buat lima pelanggan bertuah, lima Golden Voucher akan diberikan buat mana-mana individu terpilih yang akan menerima hadiah berupa tajaan seumur hidup daripada Shuk.

“Ini bukan main-main. Memang saya betul-betul nak taja hidup orang. Mana-mana lima pelanggan bertuah, akan saya taja mereka makan dan minum di Semooth Cafe.

“Bukan sekali atau dua kali, tetapi tajaan buat seumur hidup mereka! Ini adalah cara saya berkongsi rezeki dengan peminat atau pelanggan yang selama ini menyokong kerjaya saya dari awal sehingga sekarang.

“Mungkin ada yang anggap ini satu gurauan atau mustahil. Tetapi, siapa tahu mungkin memang ada orang di luar sana yang melihat ini satu peluang yang baik untuk menikmati makanan dan minuman sedap seumur hidup? Saya sudi sahaja untuk taja mereka,”kongsi shuk

Kongsi Shuk, dia mula berjinak-jinak dalam dunia perniagaan makanan dan minuman (F&B) menerusi usahanya membuka kedai Kuey Tiaw Sup Papa Shuk di Denai Alam, Shah Alam sebelum ini.

Namun, dalam masa yang sama, dia juga menyimpan hasrat untuk membuka sebuah kafe berkonsep yang menyediakan pelbagai sajian minuman yang berbeza dan menarik daripada yang sedia ada dalam pasaran.

Terkini

Rahsia Kecantikan Kulit Glowing Pelakon Bollywood – Kareena Kapoor

Siapa yang tidak mengenali pelakon cantik Bollywood ini, Kareena Kapoor. Pelakon filem Kabhie Kushie Kabhie Gham ini walaupun usianya...

Artikel Berkaitan