Makeup Artis Laudya Cynthia Bella & Agnez Mo Ini Disyaki Cabul Model Lelaki & Mengurung Mangsa

Mesti Baca

Jurusolek Artis atau MUA, Andy Chun memang dikenali di Indonesia kerana sering menata rias wajah artis tekenal. Andy pernah manata rias wajah Laudya Cynthia Bella ketika majlis perkahwinannya yang lalu. Selain itu, dia juga pernah bekerja dengan selebriti popular yang lain seperti Agnes Monica, Luna Maya hingga Chelsea Olivia.

Namun baru-baru ini, Andy telah dituduh melakukan gangguan seksual terhadap beberapa orang lelaki. Tuduhan ini didedahkan oleh seorang model di akaun instagram deeditj milik Deedi Tjhandra. Deedy mendedahkan bahawa dia telah dikurung oleh Andy namun berjaya melarikan diri.

Foto: Wowkeren

“Tolong tangkap MUA ini dan masih ada ramai mangsa yang diganggu tetapi semua takut untuk bersuara. !!” tulis @deeditj melalui Instagram yang kemudian dimuat naik semula oleh akaun gosip.

“Tolong jemput saya, saya terkurung di sini. Saya didera, saya didera secara seksual di sini.”

Deedi juga mendedahkan bahawa dia akhirnya berjaya keluar dari apartmen Andy.

“Saya berjaya keluar dari rumah pelaku. Saya berada di tempat yang selamat sekarang, saya ingin bertanya dimanakan seharusnya saya melaporkan, dan masih banyak mangsa di sana, tetapi mereka takut untuk keluar kerana mereka tidak tahu ke mana harus pergi, kerana mereka baru berusia 19 tahun, “kata Deedi.

Deedi menambah bahawa Andy selalunya akan memberi perhatian dan bahkan membeli tiket kapal terbang. Andy juga menawarkan pekerjaan dan mengajak mangsa tinggal di apartmennya.

Deedi Tjhandra sendiri mengaku sudah melaporkan kes ini kepada pihak polis di Jakarta Selatan. Namun dia tidak yakin apakah laporannya tersebut mendapat tindakan lanjut dari polis atau tidak.

Sementara itu, polis mengakui bahawa mereka telah menerima laporan dari Deedi.

“Difahamkan mangsa ditawarkan pekerjaan dari rakannya, dan diundang untuk tinggal di tempat yang disyaki pelaku. Di sana dia mengatakan, kemaluannya dipegang ketika tidur. Ketika mandi dan membuang air besar, pintu suka dibuka , “kata Ketua Polis Setiabudi, AKBP Yogen Heroes Baruno.

SourceSuara

Terkini

Rahsia Kecantikan Kulit Glowing Pelakon Bollywood – Kareena Kapoor

Siapa yang tidak mengenali pelakon cantik Bollywood ini, Kareena Kapoor. Pelakon filem Kabhie Kushie Kabhie Gham ini walaupun usianya...

Artikel Berkaitan