Setelah beberapa spekulasi hangat di media sosial memperkatakan mengenai dakwaan kononnya Datuk Ziela Jalil telah berkahwin buat kali kedua, akhirnya pengarah tersohor itu mengesahkan berita tersebut.

Berkahwin Pada Februari 2019

Menerusi laporan Harian Metro, Ziela telah berkahwin pada 17 Februari 2019 dan menjadi isteri kedua kepada pengerusi masjid, Datuk Syed Osman Al Habshee Syed Omar.

IKLAN
Ihsan Ziela Jalil Via Harian Metro

Menurut Ziela, dia tampil mendedahkan perkara itu bagi mengelakkan spekulasi yang tidak benar mengenai dirinya dan keluarga setelah isu tersebut hangat diperkatakan.

“Ya, saya sudah bernikah pada 17 Februari 2019 dan menjadi isteri kedua kepada pengerusi masjid, Datuk Syed Osman Al Habshee Syed Omar.

“Majlis saya diadakan di masjid di ibu negara yang berwalikan bapa saudara dengan disaksikan keluarga sebelah bapa, mak saya, anak-anak dan dua teman rapat.

“Kami hanya berkenalan lima minggu saja sebelum dia menyatakan hasrat untuk mengahwini saya. Bagi saya, keputusan berkahwin sekali lagi bukan keputusan mudah. Apatah lagi menjadi isteri kedua.

“Saya anggap ia adalah takdir dan jodoh. Kalau boleh diberi pilihan, saya pasti bukan ini pilihannya. Mungkin ramai yang mempertikaikan keputusan ini

“Jawapan saya mudah, kalau memang saya nak kahwin dengan suami orang, dari dulu lagi selepas arwah suami meninggal dunia,” katanya kepada akhbar itu

Berahsia Kerana Ingin Tunggu Masa Yang Sesuai 

Dedah Ziela lagi, dia merahsiakan perkara ini bagi menghormati keluarga suami iaitu isteri dan anak-anaknya dan hanya akan mendedahkannya apabila tiba masa yang sesuai. Namun, berita tersebut terlebih dahulu didedahkan oleh anak isteri pertama suaminya di laman Twitter.

“Rakan media yang rapat dengan saya sudah beberapa kali bertanya mengenai perkara ini. Tapi, saya cakap akan kongsikan apabila sampai waktu sesuai. Saya bukan jenis yang suka uar-uarkan sesuatu perkara terutama isu sebegini”

“Saya tidak bercakap mengenai perkara ini bagi menghormati keluarga suami iaitu isteri dan anak-anaknya”

“Tapi, apabila anaknya membuat ciapan di Twitter membabitkan saya dan hubungan ini, bagi saya dia tidak ada hak untuk buat kenyataan bagi pihak saya. Saya juga ada privasi tersendiri”

“Kalau betul mereka nak perkara ini didedahkan, biar daripada mulut saya sendiri. Bukan daripada mereka dan dengan cara sebegini,” katanya lagi

Terdahulu, di laman Twitter seorang pengguna yang dipercayai anak perempuan kepada Syed Osman akui bahawa bapanya telah berkahwin dengan Ziela. Bagaimanapun, menurut gadis tersebut bapanya merupakan seorang individu yang bertanggungjawab dan mereka sekeluarga menerima kehadiran pengarah itu sebagai ahli keluarga yang baharu.

IKLAN

Difahamkan, perkahwinan Syed Osman Al Habshee bersama isteri pertama dikurniakan enam cahaya mata. Manakala, Ziela yang berkahwin dengan Allahyarham Tan Sri Megat Junid Megat Ayob pada 1991 dikurniakan dua anak iaitu Puteri Julia Nabilah dan Megat Jufri Nasrullah. Ziela juga mempunyai seorang anak angkat lelaki, Ibrahim Junid Abdullah.