Aeril Zafrel Positif COVID-19, Jalani Kuarantin Di Rumah Sendiri

Mesti Baca

Ingat Lagi ‘Rrama’ Dalam Cicak Man 2? Kini Tamara Berusia 46 Tahun & Bakal Terima Menantu

Masih ingat lagi dengan pelakon sinetron popular di era 90an, Tamara Bleszynski? Kalau anda tak ingat, dulu aktres cantik...

‘Nak Muntah’- Maria Ozawa Kenang Hari Pertama ‘Shooting’ Selepas 6 Tahun Bersara Dari Filem Porno

Setelah membuat pengakuan telah bersara dari industri filem porno, ternyata kehidupan Maria Ozawa menjadi perhatian media. Wanita berusia 35...

“Alahai Nenek Herot Ni”- Zarina Anjoulie Balas Sindiran Bekas ‘PA’ Aliff Syukri

Pelakon dan usahawan Zarina Anjoulie menerusi laman Instagram nya menyelar tindakan bekas pembantu peribadi Dato Sri Aliff Syukri, Melati...

Sebentar tadi, pelakon yang juga usahawan, Aeril Zafrel berkongsi khabar mengejutkan yang mana dia telah disahkan positif COVID-19 selepas menjalani ujian saringan wabak tersebut.

Aeril & Pengurus Positif 

Menurut Aeril atau nama sebenarnya Suhairil Sunari,33 dia mendapat keputusan tersebut malam tadi selepas pulang dari menjalani ujian saringan di klinik swasta bersama pembantu peribadi merangkap pengurusnya. Difahamkan, Aeril telah menjenguk dan bermalam di rumah pengurusnya itu berikutan keadaannya yang tidak sihat sejak beberapa hari yang lalu.

“Assalamualaikum semua. malam tadi aku mendapat perkabaran aku positive covid19.”

“Hari isnin, aku pergi ke rumah p.a/manager aku sebab dia demam. so aku ke sana sebab kebiasaan nya aku yg akan jaga dia kalau dia sakit teruk sebelum ni. Jadi sebab hari pun dah lewat so aku decide untuk tidur sana.

“Selasa, esok nya aku angkut dia pegi clinic dan ambil swab test PCR sekali dgn aku. Lepas tu aku jumpa staff utk briefing launching virtual online product hujung bulan ini dan aku balik rumah terus”

“Rabu.result keluar dan aku & manager positive ☹️☹️” dedah Aeril

Jalani Kuarantin Kendiri 

Sejurus disahkan positif, Aeril telah menjalankan kuarantin kendiri di bilik tingkat atas rumahnya dan seluruh ahli keluarga dan staf juga telah melakukan saringan wabak tersebut.

“sekarang aku self quarantine dekat bilik atas .. nak isi masa 10 hari ini dgn macam-mcam aktiviti dekat bilik. doakan guys. Now manager aku itu dah recover and tak demam lagi. Tapi tetap self quarantine”- katanya lagi 

View this post on Instagram

A post shared by AERIL ZAFREL (@aeril_zafrel)

IKLAN




Kongsi suami kepada pelakon Wawa Zainal itu lagi, ketika ini kesemua ahli keluarga dan staf yang mempunyai kontak rapatnya disahkan negatif menerusi ujian swab RTK namun dia masih menantikan dan mohon orang ramai mendoakan keputusan ujian PCR yang dijalankan juga akan mendapat keputusan negatif.

Terkini

Lagu Aniq Muhai Trending Selepas Menang Anugerah Nasyid Malaysia!

Pendatang baharu, Aniq Muhai kini semakin dikenali ramai apatah lagi selepas dinobatkan sebagai Artis Nasyid Baharu Pilihan di malam...

Artikel Berkaitan